Annons

Stressat Frillesås utspelat i Sandviken

BANDY. Matchen hann knappt börja innan den var över. Frillesås var steget efter Sandviken från början till slut.

– De startade i ett rasande tempo och var väldigt bra, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

Sport | 12 November 2019 21:49

Mattias Johansson och Frillesås BK har nu spelat två matcher på tre dagar – och de närmaste fem dagarna väntar ytterligare två. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

BANDY: ELITSERIEN
Sandviken-Frillesås Bandy 6–2 (3–1)
1–0 (3.08. str), 2–0 (7.50), 2–1 (16.32) Adam Rudell, 3–1 (22.48), 3–2 (47.37. str) Adrian Emretsson, 4–2 (52.13), 5–2 (56.40), 6–2 (87.22)

BANDY. Med en stark vändning i premiären mot Åby/Tjureda och en strong upphämtning mot Hammarby i ryggen reste Frillesås upp till Sandviken med ett gott självförtroende.

Sandviken i sin tur hade inför matchen förlorat båda sina inledande matcher, och hade blivit nollade i mötet med IFK Motala inför drabbningen med Frillesås. Och mycket talade för att det skulle bli en jämn tillställning i Göransson Arena.

När domaren blåste igång drabbningen var det ett aggressivt och revanschsuget Sandviken ute på isen. Gästerna från Halland såg ut att vara kvar i bussen mentalt.

Sandviken tilldelades, och förvaltade, en straff redan efter drygt tre minuter. Och innan matchklockan hade hunnit ticka upp till den åttonde minuten rasslade det till igen i nätmaskorna bakom Christian Axelsson.

– Vi förväntade oss att de skulle sätta full fart från början. De tyckte det var roligt att spela och vi kom inte åt dem. Då är Sandviken för bra, säger Mattias Johansson.

Sandviken satte en hög och aggressiv press från start. Något Frillesås hade svårt att ta sig ur. Felpassningarna avlöste varandra och stressnivåerna såg ut att vara höga.

– Defensivt kom vi inte åt dem och vi tappade bollen ganska enkelt. Då är det svårt att försvara sig. Det var väldigt stora kontraster mot de matcherna som vi har spelat tidigare. De fick oss väldigt stressade och vi saknade kvaliteten för att ta oss ur det, säger Johansson.

På fredag är det dags att spela match hemma på Sjöaremossen. Då väntar storfavoriten till SM-guldet Villa Lidköping.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ska hälften svälta ihjäl?

Debatt J’ACCUSE! (= Jag anklagar!) (Så inledde Emile Zolà sin artikel i ett stort angrepp på den antisemitiska Dreyfusaffären 1905.) Mycket ...

Polispatrull upptäckte brand av en slump

Blåljus En mindre brand upptäcktes och släcktes av en polispatrull natten till lördagen. Klockan var strax efter ett ...

Två inbrott på samma gata

Blåljus Igår, fredag, polisanmäldes två grova stölder i centrala Kungsbacka. Två lägenheter på samma gata har haft ...
Annons