FOTBOLL 2019-09-14 KL. 19:24

Straffrustation i toppmötet

Serieledarna Olympic mot tabellfyran Onsala BK. Det var två bra lag som tog ut varandra så att det mestadels blev halvchansernas afton.

Victor Karlsson nickade från nära håll efter ett inlägg från lagkaptenen Joackim Åberg, Victor Andersson fick ett friläge från kanten och Oliver Nåfors testade från andra kanten. Det räckte inte. Det var mållöst efter en jämn första hälft.

Den andra halvleken rivstartade. Oliver Nåfors lyckades komma på rätt sida om Olympics duktige mittback Axel Håkansson. Olympicspelaren sprang ner Onsalaforwarden som vädjade efter straff tillsammans med övriga Rydet. Högerfoten var innanför straffområdet, vänsterfoten, som Håkansson träffade, var… utanför, enligt domaren.

– Jag blev snuvad på en straff av honom (domaren) förra matchen, så det kändes som att han hade bestämt sig. Hade vi fått en straff där hade det blivit en helt annorlunda match, säger Oliver Nåfors.

På frisparken var Victor Andersson ytterst nära att sätta ettan.

Drygt tio minuter senare kom kallduschen när Olympic serieledarna förvaltade ett friläge. OBK tvingades att öppna upp sig mer, Olympic fick chanser att sätta tvåan, men det var 0–1 när det skulle bli tydligt vilka som hade turen denna eftermiddag.

Joackim Åberg skickade iväg en projektil med vänsterfoten med 20 minuter kvar. I ribban. Returen gick över framrusande OBK-spelare och gästerna ställde om blixtsnabbt, vilket mynnade ut i en straffspark och 0–2.

– Det är så små marginaler. Det gäller att ha dem på sin sida om man ska ta steget upp, säger Oliver Nåfors.

Onsala BK nollades för första gången under 2019 – de kom till mängder av halvchanser men sedan tog det stopp.

– Vi spelade bättre fotboll än dem, men vi kom inte igenom riktigt sista tredjedelen. De var duktiga där bak, det är inget snack om det, men vi förtjänade åtminstone en poäng, säger Oliver Nåfors.

Fyra omgångar återstår och OBK har nio poäng upp till kvalplatsen mot ettan. Det var med största sannolikhet en chans som försvann i samma sekvens som ribbträffen blev till straff.