Annons

Stöttar Majblomman med rekorddonation

Pandemiåret 2020 såg ut att gå till historien som ett av de magraste åren för Majblommestiftelsen. Det hade betytt mindre pengar än vanligt till landets mest utsatta barn, i en tid då deras behov är större än vanligt. Men nu griper ICA-handlarna in.

Skola | 06 November 2020 16:02

Pandemiåret 2020 såg ut att bli magert för de barn i utsatthet som skulle få hjälp från Majblommestiftelsen. Men griper landets ICA-handlare in.

FOTO: Majblomman 2020

Med en gigantisk donation på totalt 20 miljoner kronor räddar intresseorganisationen Sveriges ICA-handlare julen för de barn som behöver ekonomiskt stöd av Majblomman.

”Att stötta känns rätt”

– Som ICA-handlare finns vi mitt i samhället och upplever just nu en ökande press på utsatta grupper och inte minst barnfamiljer på grund av pandemin. Det engagemang Majblomman visar lokalsamhället ligger väldigt nära vår egen historia och värdegrund och att stötta deras viktiga arbete känns rätt på alla sätt, förklarar Magnus Moberg, ordförande för ICA-handlarnas Förbund satsningen.

Historisk donation

Majblomman 2020
I maj börjar nästa års majblommeförsäljning. Då får årets Majblomma ny chans, ihop med Majblomman 2021.

Pengarna ska kompensera för bortfallet som orsakats av vårens inställda majblommeförsäljning, som fick stoppas i sista stund då Coronaviruset började härja i Sverige.

20-mijonersdonationen från organisationen Sveriges ICA-handlare är historisk. Aldrig tidigare har en enskild näringslivsaktör bidragit till Majblomman med en så stor summa pengar.

”En social investering”

– Vi är överväldigade över ICA-handlarnas beslut, det är ett fantastiskt välkommet besked till våra lokalföreningar att de återigen kommer att kunna bevilja ansökningar om ekonomiskt stöd. Donationen kan ses som en social investering som kommer att leda till att många barn får tillgång till saker och upplevelser som är avgörande i deras liv, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve i ett pressmeddelande.

För ekonomiskt utsatta

Stödet från Majblomman går oavkortat till sådant barn som lever i ekonomisk utsatthet och barnfattigdom annars skulle gå miste om. Det går att ansöka om pengar till allt, från skor och kläder till aktiviteter och fritidsutrustning från stiftelsen.

Hur 2021 års majblomma ser ut avslöjas i maj. Då börjar nästa års majblommeförsäljning under vilken både 2020 och 2021 års majblommor kommer att säljas.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Soligt vinterväder lockade många till skogen

Nyheter Doften från tända grillar och glada barnskratt i låg som en varm filt över ett snöpudrat ...

Idag firas Kungsbackas pappor av 22 632 barn

Kungsbacka Idag, på Fars Dag, firas en del pappor av fler barn än andra. Mest uppmärksammade i Kungsbacka lär ...

Barn får ta prov för covid

Vård Nu kan även barn från sex år provtas för covid-19. Men det är föräldrarna själva ...
Annons