Stömavbrottet drabbade bland annat Kungsmässan. Viss belysning gick dock.

FOTO: Arkivbild / Daniel Blomqvist

Omkring 2400 abonnenter drabbades klockan 14.00 av strömavbrott i Kungsbacka. Felet härleds till en kabel från elbolaget Ellevio som ansluter till en strömstation vid Valand.

– Ett liknande avbrott skedde natten mellan fredagen och lördagen. Det har varit något problem med en kabel från Ellevio in till stationen vid Valand. De levererar strömmen in dit, och det är vi som kör ut strömmen därifrån, säger Jan-Erik Olsson, presstalesperson på Eon.

Strömavbrottet varade knappt 14 minuter, och hann inte ställa till med allt för mycket besvär.

– Vi har rutiner för sådant här, och vi stänger inte utan går normalt ut med ett meddelande om vad som händer. Nu hann vi inte ens det innan strömmen kom tillbaka. Men det var lugnt, folk satt och åt och fikade. Vissa butiker som har larmbågar kanske drar ner jalusierna, men det här var inget långt avbrott, säger Daniel Peterson på Kungsmässan.

Enligt Ellevio syntes inget avbrott på deras leverans av el till Eon under måndagen, men enligt presstjänsten kunde avbrottet hänga samman med helgens avbrott då en av deras kablar som matar ström till Eon krånglade.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.