Niklas Öberg, Fredrik Bergmann och Bernt Mathiasson känner varandra från barnsben. Nu gör de en gemensam satsning på en padelhall.

FOTO: Kristian Alm

Kungsbackaföretagarna Fredrik Bergmann och Niklas Öberg presenterade 2017 ett förslag om en näringslivsfinansierad arena.
Några månader senare stod det plötsligt klart att kommunen i hemlighet förhandlat med fastighetsbolaget Nystad som ville bygga Engelska skolan på Inlag. Paketet ingick två sporthallar som även gick att använda som tävlingshall för handbollen.

I stället funderade Fredrik Bergmann och Niklas Öberg vidare. Kanske skulle man satsa på den nya innesporten padel istället? Idag finns ingen hall i Kungsbacka, utan de som vill spela får ta sig till Göteborg.

I samma veva ringde Bernt Mathiasson, en annan gammal barndomskamrat som bott i Spanien men som nu var på väg tillbaka till Kungsbacka. I Spanien hade både han och familjen fastnat för padel och skaffat sig ett stort nätverk inom sporten.

De tre slog sina påsar ihop och började leta lämplig plats. De fann en tom tomt vid Faktorvägen, alldeles längs med infarten till Kungsbacka. Ägare var Castellum och de var intresserade av ett bygge. 

I förra veckan blev det klart med bygglov, så nu väntar intensivt arbete för att hinna få hallen färdig till den planerade öppningen i september nästa år.

Det ska bli sju banor, plus en singelbana för den som inte får ihop fullt lag eller vill träna (i padel spelar man två mot två). Men dessutom ska det bli en konferensdel, bastu och några kontorslokaler där man hoppas hitta hyresgäster som kan knytas till verksamheten.

En del av affärsidén är också företagsevenemang, där man även kan erbjuda mat under event och tävlingar i samarbete med Kungsbackakrogar.

– Kungsbacka ligger fem år efter är det gäller padel. Sporten kommer att växa mycket de närmaste åren. Det är en sport som passar alla, den är mycket lättare att komma in i en tennis, säger Bernt, som spelar i ett par av de många ligor som finns i Göteborg.

– Vi tänker dra igång en eget ligaspel i Kungsbacka, både herr, dam, mixed, ungdom och företag.

Läs mer i Norra Halland på julafton!