Översvämningar i Kållered

FOTO: Ann Kristin Ekman

På grund av en översvämning på E6 vid Kållered var vägen på morgonen helt avstängd i båda riktningarna. Vid 10-tiden öppnades ett körfält i södergående riktning. Vid 15-tiden öppnades ännu ett körfält i södergående riktning och ett körfält i norrgående riktning.

 

I norrgående riktning är E6:an dock fortfarande helt avstängd. Enligt Trafikverket finns ingen exakt prognos för när samtliga körfält kan öppnas. De stora vattensamlingarna som finns på vägen måste först rinna bort innan arbetet med att pumpa bort vattnet kan inledas.

Ytterliga regn väntas dessutom falla i eftermiddag vilket bidrar till att prognosen är osäker.

Trafiken ska ledas om via väg 513 (Gamla riksvägen) öster om E6. Följ orange vägvisning.

Det är stora köer i trafiken. Foto: Daniel Blomqvist.

I morse var även tåg mellan Kungsbacka och Göteborg inställda eller försenade på grund av översvämningar vid Kållered station vilket gjorde att tågen var tvungna att köra med en reducerad hastighet förbi platsen. Översvämningar i gångtunnlar gjorde att folk gick över tågrälsen. Ersättningsbussar sattes in. Tidigare meddelade Västtrafik att tågen ska rulla som vanligt igen. Nu uppger de dock att flera tåg är inställda i dag och i morgon mellan klockan 14.00 och 18.00, och att orsaken är den rådande väderleken och ett underhållsarbete.