NYHETER 2020-03-08 KL. 20:16

Stekhet Brandin sköt nästan Frillesås till elitserien

Fyra mål, varav tre på fasta situationer. Fredrik Brandin såg ut att bli stor kvalhjälte borta mot Sirius. Men hemmalaget räddade en poäng med matchens sista skott.

– Det är tråkigt såklart, säger fyramålsskytten.

Brandin blev målskytt på nytt, men Frillesås föll i Bollnäs.

Frillesås har skakat av sig Siriusspöket från elitserien. I grundserien gjorde de inte ett enda mål på Uppsalalaget. I kvalet snodde de en poäng på hemmaplan efter en sen kvittering av Sergey Pochkunov, som skulle få en nyckelroll även i det andra mötet lagen emellan.

Förhållandena på Studenternas IP var inte optimala, något som präglade matchbilden.

– Det var en krigarmatch från första minuten. Det gick att spela första tio minuterna i båda halvlekarna och sedan fick vi ett rött kort och spelade med en man mindre sista timmen, säger Bradin.

Det röda kortet drog just Sergey Pochkunov på sig. Men det var Fredrik Brandin som skulle bli matchens förgrundsfigur. I den första halvleken pangade han in tre mål. En bedrift han inte lyckats med i elitseriesammanhang tidigare.

– Det har aldrig hänt tidigare. Som mest gjorde jag två mål i samma match förra året. Så det var kul, säger Brandin.

I den andra halvleken gjorde han även sitt och lagets fjärde mål. Och tiden såg ut att rinna ifrån Sirius. En seger för Frillesås hade inneburit att elitserieplatsen var säkrad. Men med sekunder kvar på matchklockan träffade bollen Elias Modins hjälm i straffområdet – vilket innebar straffslag till Sirius i ställningen 3–4. En straff de förvaltade väl och kvitterade med matchens sista skott.

– Det är tråkigt såklart. Vi visste att det hade varit avgjort för vår del. Det är inte så mycket att säga om straffen egentligen, säger Brandin.

På onsdag kan elitserieplatsen däremot säkras. Vid seger är det definitivt klart. En poäng kan också räcka, men då krävs att Sirius tappar poäng mot Falu BS.