HANDBOLL 2018-02-13 KL. 21:18

Stegfel stoppade Aranäs i slutsekunderna

Med 30 sekunder kvar fick HK Aranäs chansen att rädda en poäng. Ett stegfel senare från Philip Jonsson var det över.

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

Guif – HK Aranäs 29 – 28

Ett sjukdomshärjad HK Aranäs mötte ett brandskattat Guif (saknade två av sina tre bästa målskyttar i form av Emil Andersson och Mathias Tholin). Det skulle inte avgöras förrän med 15 sekunder kvar. När Tobias Johnsson prickade ribban med minuten kvar såg det ut att vara kört – men HK Aranäs fick en sista gratischans när Guif fumlade med bollen. Sekunderna trillade ner, Philip Jonsson satte fart, det var 15 sekunder kvar, när högernian tog fyra steg. Ridå ner och ännu en förlust på kontot för Kungsbackalaget.

– Jag tyckte det såg ut som tre steg när jag kollade, säger tränaren Toni Johansson.

Det var bortalaget HK Aranäs som flög ut ur blocken. Philip Jonsson var tillbaka från sjukdom och inledde målskyttet. Rasmus Thorbjörnsson förvaltade en straff och sedan stegade August Wiger förbi Guifförsvaret och placerade in 3–0 i bortre hörnet – en smakstart för HK Aranäs.

Den ledningen höll i 22 minuter. Sedan kunde ett hemmalag, framför allt anfört av Daniel Ekman och Fredrik Gustavsson som gjorde fem mål vardera under första halvan, komma ikapp. 11–11.

Kungsbackalaget orkade inte hålla stången fram till halvtidsvilan. Daniel Ekman och Fredrik Gustavsson sköt hemmalaget till två mål ledning innan Axel Frankfeldt från en dålig vinkel trädde in en reducering precis före paussignalen. Underläge med ett och 30 minuter kvar.

HK Aranäs hade gett sig själva chansen att bryta den 14 långa vinstfria sviten.

I den andra halvleken svängde kommandot mellan lagen. Men det var hemmalaget som satt i förarsätet fram tills att Daniel Bergquist prickade Rasmus Thorbjörnsson med ett kvickt utkast. Kantspelaren gjorde inget misstag – han skickade in 27–27 med sitt sjunde mål för kvällen.

Guif återtog ledningen genom Erik Persson.

Med två minuter kvar luktade det bortapoäng sedan Philip Jonsson ordnade en utvisning på Guifs viktigaste spelare Daniel Ekman. Philip Jonsson hittade sedan Rasmus Thorbjörnsson som satte kvitteringen.

– Vi hade enorma problem att få stopp på honom och Robin Andersson Dickfors på nio meter. De är kvicka som illrar. Så där såg det bra ut, säger Toni Johansson.

En man mer och lika med två minuter kvar – men HK Aranäs lyckades inte knyta ihop säcken. Robin Andersson Dickfors fick på egen hand sätta kvällens sista fullträff.

– Vi gör det jäkligt bra och krigar. Vi är sett över 60 minuter värda en poäng tycker jag, säger tränaren.

Offensivt var det en islossning för HK Aranäs. Rasmus Thorbjörnsson imponerade med åtta kassar från högerkanten och August Wiger var säkerheten själv från mittnio – sex mål från hans högerskott.

– Vi valde att springa mer på snabba avkast och första- och andrafaskontringar. Det får vi fortsätta med. Vi behöver bara få tag i ett par till bakåt.

Hur ska ni se till att förlusten inte sitter i till Lugimatchen på söndag?

– Jag tror hela laget är förbannade för att de känner att de var värda en poäng. Vi får finslipa detaljer och ta ut det mot Lugi.