Annons

Stationshuset öppet i Hede

Nu öppnas Hede stationshus  exakt ett år efter första spadtaget. Men det dröjer till mars innan det är dags för officiell invigning.
Nyheter | 12 December 2018 08:36

Nu öppnas Hede stationshus  exakt ett år efter första spadtaget. Men det dröjer till mars innan det är dags för officiell invigning.

Det nya stationshuset ska bli en knutpunkt för området som är under stark utveckling med bland annat en ny stadsdel, Voxlöv, där planen är att börja bygga 2020. 

Byggprojektet har drivits som ett samverkansprojekt fram tills nu men kommunens underentreprenör Vestia har nu lämnat över byggnad och byggnadsansvar till Kungsbacka kommun och det är kommunen som färdigställer det arbete som kvarstår, både inne- och utomhusmiljön.

Bland annat ska konstverket på plats. Landningsplats Hede som det kallas, är gjort av konstnären Monika Gora som gick vinnande ur tävlingen som kommunen utlyste.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu kommer kamerorna upp

Blåljus Den här veckan börjar monteringen av fler övervakningskameror i Kungsbacka. Först ut är Kungsbacka station och gå...

Abbe får 300 000 i förlikning

Jobb & Pengar I dagarna har Abbe Chamoun flyttat in i Hede station för att driva Pressbyråkiosken. Nu får han 300 000 kronor i ersättning för konflikten med kommunen.

"Abbe har fått information"

Nyheter ”Abbe Chamoun har vid flera tillfällen fått information om att det krävdes anbud.” Det hävdar kommunledningen efter den kraftiga kritiken mot upphandlingen av kiosken i Hede station.
Annons