Annons

Stark start för Gräppås GK

De bästa lagen i västra Götaland spelar i skrivande stund lag-SM i golfens division 1. Vinnaren tar sig till SM och de sex sämsta av 17 lag, åker ned till division 2. För Gräppås GK har det gått bra. Efter tre ronder ligger laget etta och en eventuell vinst skulle ge dem plats i SM.

Det hade varit fantastiskt roligt, säger tränaren Anders Claesson.

Sport | 16 Juli 2021 17:33

Gräppås representanter. Fr.v: Mårten Löfås, Fabian Wennerlöf, Lukas Axén, Simon Hovdal, Elias Johansson, Felix Asper-Karlsson.

FOTO: Carl Schöndell

GOLF. I den heta värmen på Gräppås Golfbana så spelas i helgen division 1 golf mellan de bästa klubbarna i regionen. Två Kungsbackarepresentanter finns på plats, genom Gräppås GK och Kungsbacka GK.

Och det var hemmalaget som började bäst av alla och redan efter rond ett var man i täten. Kungsbacka GK hamnade en bit bakom med 8 slag. Och under rond två har Gräppås utökat ledningen till tvåan, medan Kungsbacka knappat in. I skrivande stund leder hemmalaget åtta slag före tvåan Göteborgs GK, Kungsbacka placerar sig fyra.

Förutsättningarna har inte varit optimala, under dagen har värmen stigit upp mott 33 grader. Och att spela golf i den värmen, är ingen baggis.

– Det påverkar helt klart. Det gäller att fylla på med vätska, det är lätt att tappa fokus på de sista hålen, säger tränaren Anders Claesson.
Hur mycket vatten dricks?
– De dricker nog en 5–6 liter där ute.

För Gräppås är det speciellt. Laget gör nämligen sin debut i divison 1, dit man tog sig för två år sen. Men på grund av pandemin blev det inget spel förra säsongen. Nu har man alltså chansen att ta sig direkt upp till högsta ligan.
Hur såg förväntningarna ut inför?
– Vårt mål är att ligga i toppen, vi får också en liten fördel av att spela på hemmaplan, säger Claesson.
Men banan läggs om inför turneringen?
– Ja det blir lite skillnad. Man klipper greenen lite tuffare och det blir lite snabbare greener, flaggorna står på lite svåra ställen där de inte är vana att spela på. Men klart att det finns en liten fördel av att spela här varje vecka.

Exakt hur det slutar får vi reda på först imorgon. Då det vankas 18 hål individuellt, men det ser ljust ut för Kungsbackalagen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons