Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Stal från 4H-klubb – döms för en rad brott

En 44-årig man stal gods av ett värde på 40 000 kronor från Stättareds 4H-klubb. Han har även huggit med kniv i bord och väggar på ett vandrarhem i Åsa. Nu döms han till fängelse för stöld, skadegörelse och en rad andra brott. 

 

I slutet av februari i år stal 44-åringen ett släp, en vedklyv, motorgräsklippare, ett tält och annat gods till ett totalt värde på över 40 000 kronor från Stättareds 4H-klubb. Gärningen utförde han tillsammans med en annan man. 44-åringen uppger att han trodde att de skulle hyra släpet och lämna tillbaka det senare, men att han hade tagit narkotika och har dåliga minnesbilder av händelsen.


Månaden innan, i januari, besökte 44-åringen vandrarhemmet Kuggaviksgården i Åsa och högg då med en kniv i väggar och bord i sitt rum. När han i polisförhör får frågan varför han gjorde detta svarar han att ”han fick ett spel”. Han erkänner gärningen.
44-åringen, som är hemmahörande i Horred, döms nu för skadegörelse och stöld för dessa gärningar. I samma veva döms han också för en rad andra, bland annat grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott som har ägt rum på andra orter i Västsverige. Straffet blir åtta månaders fängelse.


Mannen har en lång brottslig bakgrund och har dömts för 48 brott vid tidigare tillfällen. Senast 2016 dömdes han till fängelse för bland annat misshandel och olaga hot. Han ska även ha lidit av ett narkotika- och alkoholmissbruk sedan en lång tid tillbaka.

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!