Annons

Stal bil och försökte stoppa polisen med skruv

Påverkade av droger och narkotika stal paret en bil och försökte sedan stoppa polisen som följde efter dem genom att kasta ut lådor med ovanligt stora skruv.

Blåljus | 16 Juni 2021 14:45

Paret som är skrivet i kommunen och i 30- respektive 40-årsåldern ska enligt Varbergs tingsrätt gjort sig skyldiga till en rad olika brott. Förutom bilstöld, blåljussabotage och innehav av narkotika ska de också ha bott på pensionat utan betala, snattat på Systembolaget, stulit en dator samt designstolar från en folkhögskola.

Nu döms de för sina handlingar som enligt domen inte alla utförts gemensamt. Mannen som har en lång missbruksproblematik och förekommer under 14 avsnitt i belastningsregistret döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar. Om fängelse hade valts som påföljd skulle det blivit sex månader. Mannen döms för tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa bedrägeri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Kvinnan som ska ha haft tillfälliga missbruksproblem döms till skyddstillsyn för tillgrepp av fortskaffningsmedel sabotage mot blåljusverksamhet, tillåtande av olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och ringa bedrägeri.

De ska också betala skadestånd med ett sexsiffrigt belopp.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Långa köer på E6 efter olycka

Trafik Framkomligheten på E6 i norrgående riktning var tidigare ikväll starkt begränsad. En olycka skapade långa kö...

Krönika: Virtuos på flera sätt

Krönikor Jag har gjort det massor av gånger förut, lyssnat på Sommar i radions P1. Men speciellt vill jag ...

Relativt lugn lördagsnatt

Kungsbacka Misstänkt narkotikabrott och två kraftigt berusade män, som fick omhändertas av polisen. Utöver det har det ...
Annons