Vädret idag
Skurar
17°C
Prognos juni 20, 2018
dag
Skurar
18°C
 

Stadens trädgårdar öppna under söndagen

Karina är initiativtagare till projektet som hålls för femte året i rad. Hennes egen trädgård är ett exempel på kreativitet, här samsas växtligheten och trädgårdens olika funktioner med konstinstallationer. Just denna dag är konstnärerna Combicats som består av Diana och Kordian Rönnberg. Hon har gjort en gipsavgjutning av sitt eget ansikte och målat det i en naturtrogen hudton. Därför gäller det att inte få skämselhicka när man kliver innanför grindarna till trädgården och möts av hennes alter ego, en rosa nunna.

– En trädgård ska också vara en plats för expansion och kreativitet. Det ska förändras och hända något nytt, menar Karina Paulsson.

I år har hon också fått med den första bostadsrättsföreningen, BRF Gårdskulla 1, som har skapat en gemensamhetsträdgård.

– Det har blivit en samlingsplats för alla som bor i huset. Jag tycker att alla ska ta ansvar för den miljö de bor i, inte lämna det till någon annan att ta hand om, menar initiativtagare Helen Soovik.

I trädgården finns nu därför pallkragar att odla i, en ny grill och flera sittgrupper med bord och stolar.

– Vi tyckte att det var en bra idé att det ska finnas plats för alla som vill och att folk ska känna att de inte tränger sig på, säger Vanessa Lopes.

Karina Paulsson är en av arrangörerna bakom Barn garden Day och i år har hon också fått med en bostadsrättsförening i Kungsbacka. De har skapat en gemensamhetsträdgård. På bilden till höger syns Helen Soovik, Vanessa Lopes och Helen Lindgren i BRF Gårdskulla 1 i Kungsbacka.

Läs om fler trädgårdar i Norra Halland på tisdag!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!