SPORT 2022-04-29 KL. 14:15

Tre spelare flyttas upp till Aranäs herrlag

Av Anton Lorentzson

Anton Kakko och Albin Svensson, födda -03, samt August Svensson, född -05, flyttas upp från de egna ungdomsleden till Aranäs herrlag. Jerry Hallbäck, tränare i Aranäs, ser stor utvecklingspotential i de tre unga spelarna.
– Det gör jag, de är värda att få chansen att visa upp sig, säger han.

Tre spelare flyttas upp till Aranäs herrlag
Jerry Hallbäck, tränare i Aranäs. Arkivfoto: John Skoglund.

Kakko och bröderna Svensson är alla tre med i laget i som ska spela finalspel i USM nästa helg. Alla tre är också klara för spel i Aranäs herrlag, som spelar i Handbollsligan, nästa säsong. August Svensson, som är yngst, kommer succesivt lotsas in i laget.

– Han är ju lite yngre än de andra men verkligen någon som vi tänker på över tid. Han är en spelskicklig, vänsterhänt högernia som är kvick och genombrottskraftig, säger Jerry Hallbäck, om sitt unga tillskott.

Även Anton Kakko är en vänsterhänt högernia. Hallbäck beskriver honom som en kille med ett giftigt genombrott, bra i försvarsspelet med ett bra fotarbete. Vad gäller Albin Svenssons styrkor så är det återigen genombrotten som kommer på tal.

– Han är en lurig playmaker. Han har låg tyngdpunkt och är väldigt stark i genombrotten. En ganska äcklig spelare att möta, om man säger så, säger Hallbäck.

Ni bygger för framtiden?
– Ja men det tycker jag att vi gör. 02–03-kullen har varit riktigt bra. De är värda att få chansen att visa upp sig i Handbollsligan. Det är en bra miljö att växa till sig i och vi hoppas de får en fin utveckling, likt den Alexander Lindén och Petter Donaldson har haft denna säsongen.

Klubben har även värvat två spelare utifrån hittills. Det är målvakten Malte Johansson som kommer från Drott och vänstersexan Robert Ladan som senast spelade i Skånela.

– Johansson har gjort det väldigt bra i Drott. Han är född -01 och kommer ingå i vår målvaktskara. Väldigt nöjda med den värvningen, han har skrivit på för tre år. Sen om man såg kvalserien mellan Önnered och Skånela så såg man vad Ladan går för. Han är en bra kantspelare, som kan göra det mesta. Han kommer bli väldigt användninsbar för oss, säger Hallbäck.

Klubben för även diskussioner med en högersexa, en niometare och en mittsexa. Men ännu är inget klart och Hallbäck nämner inga namn.

– Det kan jag inte göra förrän det är klart. Men vi ligger inte och latar oss utan för samtal med olika spelare varje dag.

Sedan tidigare har det stått klart att både Oscar Gentzel och Adam Wennerholm lämnar klubben. Ytterligare tre spelare följer i de spåren. Tobias Thorbjörnsson har skrivit på för Halden i Norge. Tobias Svantesson och Simon Ongeri lämnar också klubben, men till vilken klubb är ännu inte klart.

Klubben har även haft långt gångna förhandlingar med förra Aranässpelaren, Christopher Hedberg. Men istället för Aranäs förlängde han för sin nuvarande klubb, Elverum i Norge.

–Vi för snack med många gamla Aranäsare, förhoppningen är att någon gång få hem dem, säger Jerry Hallbäck.SENASTE TV-NYHETERNA

Skogsbrand kan ha varit anlagd
NYHETER 2022-05-20 KL. 18:59

Skogsbrand kan ha varit anlagd

Stöttar film, böcker och konstnärer
KULTUR & NÖJE 2022-05-20 KL. 16:00

Stöttar film, böcker och konstnärer

Svampexkursion i Gäddevik
NYHETER 2022-05-20 KL. 14:00

Svampexkursion i Gäddevik

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor
NYHETER 2022-05-20 KL. 11:30

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor

Här kan flyktingar från Ukraina mötas
NYHETER 2022-05-20 KL. 08:00

Här kan flyktingar från Ukraina mötas

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day
NYHETER 2022-05-19 KL. 18:30

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day

”Alla trädgårdar är unika nästan, det är det som är så roligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.