SPORT 2022-05-28 KL. 18:10

Oavgjort i toppmötet

Av Anton Lorentzson

IFK Fjärås hade en tuff uppgift när serieledande Böljan kom på besök på Ögärdets IP. Till sin hjälp hade de en helt nykomponerad klacksektion som hejade fram laget med hjälp av ramsor och bengaler. Det räckte till oavgjort och en poäng.

Den nykomponerade klacken tände bengaler och jublade efter Fjärås 2–1-mål. Foto: Anton Lorentzson

Fotboll: Division 4
IFK Fjärås–Böljan 2–2

Böljan från Falkenberg ledde innan matchen serien med 13 inspelade poäng. IFK Fjärås låg tätt bakom med 11 poäng. Det var viktiga poäng det spelades om med andra ord och det märktes inledningsvis på spelet. Det böljade fram och tillbaka men det sista lilla extra saknades inledningsvis hos båda lagen.

Men det första målet skulle falla, och det var, till klackens stora glädje, hemmalaget som gjorde det. Fjärås vann en boll på mittplan och slog en djupledsboll in bakom backlinjen. Hugo Frivold var snabbast på den satte ledningsmålet.

– Det är en fin boll bakom deras backlinje. Jag hamnar i duell med målvakten och vinner den. Bollen hamnar framför öppet mål och jag glider in den, säger Hugo Frivold.

Båda lagen skapade ett par målchanser vardera under återstoden av den första halvleken, men Fjärås gick in till halvtidsvila i ledning. I den andra halvleken tryckte Böljan på. Tio minuter in på halvleken så lyckades man hålla fast bollen offensivt och skapa tryck. Man kom runt på högerkanten och slog ett, till synes, ganska ofarligt inlägg. Men på något sätt letade sig bollen in i nätmaskorna och matchen var kvitterad.

Ju längre matchen led desto längre blev också spelet från de båda lagen. Inget lag ville släppa till något och det handlade mest om långbollar. När så klockan tickade upp till 80:e minuten så var det Fjärås tur att få in ett något märkligt mål. Markus Koc drev in bollen från vänsterkanten och slog ett inlägg. Böljan-försvararen var helt ensam men missbedömde bollen och stötte in den i eget mål. Jublet bröt ut och bengaler tändes från Fjärås-klacken. Strax efteråt kunde Böljan kvittera igen och 2–2 blev slutresultatet.

– Det är ju en seriefinal mellan de två bästa lagen i serien. Vi har en härlig publik och det blir en härlig match med mycket kamp. De kanske har lite mer boll, men vi hade lite fler farliga lägen som vi borde gjort mål på. Det slutar med varsitt skitmål och det är väl ändå rättvist med 2-2 även fast det är surt när man har ledningen båda gångerna, summerar Hugo Frivold matchen.