SPORT 2022-07-22 KL. 15:00

Kungsbackaderby i slutspelet i Gothia Cup

Av John Skoglund

I äldsta pojkklassen pojkar 18 håller sig de lokala lagen långt framme och det blev till och med lokalderby på Gamlestadsvallen under fredagen. Kungsbacka IF visades sig starkare än Kullavik IF och vann med 2–1 i en välspelad drabbning.

Kungsbackaderby i slutspelet i Gothia Cup
Victor Martinsson avgör derbyt mot Kullavik IF på Gamlestadsvallen. Foto: John Skoglund

Publiken som var några hundra hann knappt in på arenan innan lagen hade visat sig från sin målglada sida. Gustav Ramsvik hade bollen precis utanför straffområdet och drog till och rätt upp i krysset och ledning 1–0 till Kullavik IF. Direkt på målspark drev Kungsbacka IF upp mot straffområde och där inne blev det bökigt.
– Det var stökigt inne i straffområdet och helt plötsligt var bollen där och jag rakade in den med vänsterdojan, säger en glad Alexander Ahl efter matchen. Han berättar också att han aldrig varit med och förlorat mot Kullavik och dagens seger var riktigt skön.


Kungsbackas målskyttar Alexander Ahl och Victor Martinsson firar med avbytare. Foto: John Skoglund


Resten av matchen är välspelad av två bra lag som kämpar och sliter, det är ju ändå ett derby och man känner varandra väl.
Kungsbacka IF främste målskytt både i Gothia Cup och i A-laget är Victor Martinsson. Hans fjärde mål i turneringen kom med tolv minuter kvar av matchen. Han kom på mitten av planen, fick en bra boll att jobba på, med ett väldigt snabbt steg drog han ifrån sin back och placerade in bollen precis vid målvaktens stolpe.
Målet blev matchavgörande och en stund innan hade tränare Anders Martinsson sagt till sina killar att ha tålamod för målet kommer att komma. Kungsbacka IF hade haft skott både i stolpar och ribba innan det avgörande målet.
– Det känns fantastiskt bra att vinna. Tycker att vi är det bättre laget, vi har sex-sju bra målchanser medan de har ett par, säger Anders Martinsson tränare i Kungsbacka IF. Han lyfter fram Alexander Dahlström som äger mittfältet lite extra.
Kullavik IF som ligger i division sex med sitt A-lag har många lovande spelare, som visar om i framtida möjligheter att avancera i seriesystemet.
– Våra killar födda 2005 spelar den regionala serien och i början av säsongen var det bara några få som tränade med A-laget. Vi är bättre än tabellen visar, säger Christan Evertsson som även ger en stor eloge till Kungsbacka IF efter matchen.
Det var två lag som klev av Gamlestadsvallen, ena laget gladare men känslan är att både ledare och spelare vet om vilken bra insats de gjorde i Gothia Cup.


Onsala BK spelade samtidigt som derbyt på Lemmingvallen och vann mot isländska Leiknir med 6–0 Foto: John Skoglund

SENASTE TV-NYHETERNA

Valet 2022: Så tycker partierna om bostadsfrågor
POLITIK 2022-08-19 KL. 09:00

Valet 2022: Så tycker partierna om bostadsfrågor

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Medmänsklig jubilar firar 30 år
NYHETER 2022-08-18 KL. 20:00

Medmänsklig jubilar firar 30 år

MP vill ha kommunalt artansvar
POLITIK 2022-08-18 KL. 18:00

MP vill ha kommunalt artansvar

Snart dags att rösta - så gick det 2018
NYHETER 2022-08-18 KL. 12:20

Snart dags att rösta - så gick det 2018

Bergands EM är över för denna gången
SPORT 2022-08-18 KL. 11:00

Bergands EM är över för denna gången

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.