SPORT 2021-11-20 KL. 16:07

Kontraktet säkrades i sista omgången

Av Carl Schöndell

Det dröjde ända till den sista omgången men efter den stod det klart, Lindome Gif får spela division 1-fotboll även nästa säsong.
– Det känns helt jävla underbart, säger tränaren Adam Ekblad.

Kontraktet säkrades i sista omgången
Robert Lipovac gjorde säsongens sista mål.

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL DIVISION 1: Ljungskile SK – Lindome GIF 1–1
Det satt långt inne, och Lindome såg många gånger ut att åka ur ettan södra i en säsong som varit tumultartad. Innan säsongen drog igång lämnade dåvarande tränaren Dane Ivarsson för Örgryte IS. Med sig tog han anfallaren Ajdin Zeljkovic och försvararen Hampus Dahlqvist.

Istället fick Mats Hedén bära huvudansvaret och bredvid sig på träningsplanen hade han Fredrik Björck och Adam Ekblad. Men när sportchefen Anders Alö fick nytt uppdrag på jobbet så fick Hedén istället ta den rollen. Och återigen tappade man en nyckelspelare till ÖIS, denna gång Erik Nohlgren som varit en kugge på Lindomes mittfält. Samtidigt hade kaptenen Hannes Nordström åkt på en korsbandsskada, det såg mörkt ut.

Resultaten uteblev och Lindome hade under en period väldigt många uddamålsförluster. När man under sommaruppehållet lämnade över huvudansvaret till Adam Ekblad så förändrades spelet delvis, men resultaten fortsatte på samma bana.

När fyra matcher återstod hade man kniven mot strupen, man hade allt i egna händer, men det krävdes att man vann fotbollsmatcher.
– Helt ärligt trodde jag då att vi skulle klara det. För vi har ett såpass bra grundspel och visste att vi hade Assyriska och Österlen kvar och om vi slog dem hade vi goda chanser att klara oss kvar, säger Ekblad.

Och det gjorde man också.

Efter tre raka vinster varav två mot bottenkonkurrenterna Assyriska och Österlen, så slog man även Lund i näst sista måstematchen med hela 3–0. Och kunde således säkra kontraktet i sista omgången där man ställdes mot Ljungskile, även de ett lag på övre halvan, precis som Lund.

Det såg länge ut att bli en förlust för Lindome, men i den 86:e matchminuten gjorde Robert Lipovac, som har varit en av lagets viktigaste spelare 1–1. Och Lindome klarar därmed att hålla sig kvar i ettan även nästa säsong.
– Det var lite nervöst i första halvlek men i den andra tar vi tag i det och är det klart bättre laget. Vi skapar lägen och får också in 1–1.

Man hade även klarat sig vid en förlust eftersom konkurrenterna Assyriska och Åtvidaberg föll i deras matcher. Men att avsluta med ett bra resultat tycker Ekblad var viktigt.
– Vi hade väldigt bra koll på de andra resultaten vid sidan. Och vi visste att Lund hade 3–0 mot Assyriska, men vi ville avsluta snyggt och verkligen fixa det helt själva vilket vi gjorde. Vi gick för det till hundra procent och forcerade sista kvarten, och det gav utdeling, säger en nöjd tränare.

Hur firar man ett säkrat kontrakt?
–Vi ska gå ut och fira, på behagligt avstånd. Vi ska ut på restaurang och äta middag och dricka, säger Ekblad.



Matchfakta
Ljungskile SK – Lindome GIF 1–1 (1–0)
1–0 (37), 1–1 (86) Robert Lipovac

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.