SPORT 2022-01-02 KL. 15:45

Frillesås tog viktig poäng mot topplaget

Av Ronny Karlsson

Två måls ledning blev till två måls underläge. Men till slut kunde Frillesås ta en poäng av topplaget Broberg i bandyns elitserie.

Fredrik Brandin gjorde Frillesås två första mål i matchen mot Broberg

Broberg har haft en riktigt bra säsong och visade på Sjöaremossen att man inte hade några planer på att ge bort några poäng.
Men det var Frillesås som tog de första initiativen.
Efter en kvart tog matchen fart, och då tog det fart ordentligt. Hemmalagets skyttekung Fredrik Brandin gjorde matchens första mål och Broberg hann knappt sätta i gång spelet igen innan det var dags igen.
Men två mål på en minut gav Brandin hemmalaget precis den start som kan krävas mottopplag.
Men efter en knapp halvtimma kom kvitteringen. Gästernas skyttekung Martin Söderberg dunkade in sitt 35:e mål för säsongen på en hörna och tio minuter senare hade matchen två tvåmålsskyttar. Söderberg visade återigen hur målfarlig han är och matchen stod 2-2.
I det läget kändes oavgjort som ett bra resultat i paus för Frillesås, men Söderberg var inte färdig. i den 42:a minuten satte han sitt och lagets tredje mål i matchen och gästerna hade vänt.
Faktiskt blev det ännu värre.
Precis före pausvilan kunde Jonas Nygren göra Brobergs fjärde mål och på en kvart var allt förändrat.
Men pausvilan gjorde tydligen hemmalaget gott. Redan efter en dryg minut av den andra halvleken kunde Markus Fremstad reducera. En kvart in på den andra halvleken kom så kvitteringen till 4-4 och målskytt var Gustav Friman.
Den sista halvtimman blev sedan mållös och poängen kan bli viktig för Frillesås i den fortsatta jakten på nytt kontrakt
Resultatet innebär att Frillesås går upp på tolfte plats i serien, men en poäng upp till en slutspelsplats. Nästa match spelas på onsdag, då det är bortamatch i Vetlanda som väntar.