SPORT 2022-01-09 KL. 14:00

Enormt intresse för basketcupen

Av Oliver Marshall

För femte året i rad anordnar Kungsbacka Basket en försäsongscup i Kungsbackas olika sporthallar. Intresset när anmälning öppnade för årets cup var rekordhögt, på ett dygn hade 137 anmälningar kommit in.

Enormt intresse för basketcupen
Kungsbacka Basketcup arrangeras den 2–4 september i åtta hallar. Foto: Arkivfoto Oliver Marshall

BASKET. Kungsbacka Basketcup anordnades i höstas under oktober månad. Årets cup är tillbakaflyttad ett par veckor, till den 2–4 september, på grund av att riksdagsvalet äger rum i september. Men intresset när anmälningen öppnade var stort.
– På bara ett antal timmar var det 137 lag som anmälde sig, så cupen är i stort sätt full. Några lag till kommer få plats, säger Johnny Wallerman, ordförande i Kungsbacka Basket.

Till upplagan 2021 var Kungsbacka sporthalls två planer ett nytt tillskott för cupen. Till 2022 tillkommer ännu en hall, vilket gör att cupen spelas i åtta olika hallar.
– Den nya Varlahallen är tillgänglig då och det blir ju väldigt roligt, säger Wallerman.
Hur känns det att intresset är så stort för er cup?
– Det är helt fantastiskt. Det finns ju ett stort sug att åka på cup. Vi har haft tur får man säga också då som prickat in cupen mellan pandemisvackorna på hösten. De som ligger på våren har tyvärr blivit inställda varje år nu.

Driver inte cup för pengarna
Kungsbacka Basketcup arrangeras för femte året i rad, och är Kungsbacka Baskets största årliga evenemang. År för år har intresset blivit större.
– Sakta men säkert har det ökat hela tiden. De som varit hos oss har varit fantastiskt nöjda med allt ifrån boende till arrangemanget kring matcherna, säger Wallerman.
Hur viktig är cupen för er verksamhet?
– Vi är inte beroende av cupen som sådan för att bedriva verksamheten. Men den skapar möjlighet att öka verksamheten. Vi driver inte en cup för att tjäna pengar, vi driver en cup för att det är roligt.

Det stora orosmomentet de senaste två åren har varit coronapandemin, men cupen har klarat sig undan de tuffaste restriktionerna varje gång. I år är inte rädslan lika stor.
– Det finns inte på kartan. Vi har en rutin att köra för det som vi kan sätta in om det skulle behövas. Vi har rutiner och erfarenhet för att kunna hantera detta oavsett vad som händer, säger Wallerman.


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-