SPORT 2022-06-27 KL. 16:10

Efter VM-silvret: "Betyder väldigt mycket"

Av Eric Andersson

Erik Persson skrällde i VM-finalen på 200 meter bröstsim och slutade på en andraplats vilket innebar en silvermedalj i bagaget hem från Budapest. Det var Kbss-simmarens första VM-medalj i karriären.
– Jag har försökt kriga mig upp på pallen i tio år snart. Det betyder väldigt mycket för mig, säger Erik Persson.

Efter VM-silvret:
Erik Persson tog sin första VM-medalj i karriären. Arkivfoto: John Skoglund

SIMNING. Efter dubbla fjärdeplaceringar på både EM och VM i slutet av förra året lyckades Erik Persson knipa ett VM-silver på 200 meter bröstsim i Budapest. Finalloppet inleddes aningen försiktigt av Kungsbackasimmaren men ju längre loppet gick, desto mer avancerade han i startfältet. Målgången blev en riktig rysare där både Erik Persson och japanen Yu Hanaguruma simmade in på tiden 2.08,38 och delade på silvret.

– Jag har varit precis utanför pallen ett par gånger nu så det var en otrolig känsla att se placeringen efter namnet på resultattavlan. Ett VM-silver betyder väldigt mycket för mig. Jag har varit med i landslaget i tio år snart och försökt kriga mig upp på pallen, säger Erik Persson.

Silvermedaljen är Erik Perssons tredje mästerskapsmedalj. I prisskåpet finns sedan tidigare ett EM-silver från Glasgow 2019 samt ett EM-brons från just Budapest ifjol.

Du verkar trivas bra i Budapest?
– Trivs bra gör nog de flesta simmarna där för det är en fantastiskt fin arena och det är häftigt när det är tävlingar där. Men det är nog mest en tillfällighet att det har blivit två medaljer där. Jag har fått allting att stämma tillräckligt bra helt enkelt, säger Persson.

Redan i mitten av augusti är det dags för nästa stora simtävling när EM i Rom går av stapeln. Ett mästerskap som Erik Persson inte ställer upp i.

– Jag har valt att lägga allt fokus på VM nu under sommaren. Det är bara två år kvar till OS och vi har lagt upp en plan mot det. Nu blir det lite semester innan hårdträningen kör igång igen. Jag är fortfarande kvar i Budapest och har semester här, sedan blir det semester hemma på Västkusten, säger Erik Persson.SENASTE TV-NYHETERNA

Tre nya poäng i svängig match
FOTBOLL 2022-08-14 KL. 13:41

Tre nya poäng i svängig match

Misstänkt påverkad förare
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 10:15

Misstänkt påverkad förare

Förlust i cuppremiären:
HANDBOLL 2022-08-13 KL. 17:21

Förlust i cuppremiären: "Usel match"

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Delad pott i slätstruket derby
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 16:10

Delad pott i slätstruket derby

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet
KULTUR & NÖJE 2022-08-13 KL. 14:00

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.