SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Av Anton Lorentzson

Efter bottennappet senast, 0–7 mot Galtabäck, hade fjärdeplacerade Kungsbacka City chansen att studsa tillbaka på Kristi himmelsfärdsdag. Tredjeplacerade Centern besökte Tingbergsvallen men trots toppstrid så var matchen inte särskilt välspelad.
– Det blir nog lite så i och med blåsten som var idag, säger Linus Bodin.

Delad pott på Tingbergsvallen
Linus Bodin hade ett gyllene läge att avgöra matchen, men skottet gick över och matchen slutade 1–1. Foto: Anton Lorentzson

Fotboll: Division 4
Kungsbacka City FC–Centern 1–1

Ja, det blev en blåsig tillställning när Kungsbacka City ställdes mot Centern. Båda lagen hade problem med att hålla bollen på backen och valde istället att försöka slå långa bollar. Men där ställde vinden allt som oftast till det.

– Det var svårspelat idag, konstaterar Citys anfallare Linus Bodin.

Efter knappa kvarten kunde dock City hålla bollen inom laget en längre stund för första gången i matchen. Till slut fick Tobias Johansson bollen och hade tid på sig att måtta en långboll från sin mittbacksposition. Redan när bollen slogs höjdes rösterna från läktarhåll, ”Det där är en bra boll” - och det var det. Löpningarna där framme var många och bra. Allra bäst löpte Linus Bodin som kom in bakom backlinjen. Ensam med målvakten gjorde han inga misstag och City gjorde 1–0.

– Tobbe lägger en riktigt fin macka där. Det är bara stöta in den på ett där. Perfekt mål, säger målskytten Bodin.

Efter målet fick City lite självförtroende och höll i bollen bra. Mitt i den, från Citys sida, spelmässigt bästa period fick bortalaget en hörna. Bollen skarvades vidare och en omarkerad Center-spelare kunde trycka in kvitteringen.

– Jag tycker att vi börjar jäkligt bra, men sen släpper vi in dem lite för mycket i matchen. Efter det är det lite mycket fram och tillbaka under hela matchen tycker jag, säger Linus Bodin.

1–1 höll sig halvleken ut och sedermera också matchen ut. Den andra halvleken var chansfattig och präglades av kamp och långbollar från backlinjerna. 1–0-skytten Bodin hade dock ett läge att avgöra matchen. Dagens kanske bästa spelare, Philip Salomonsson, vann bollen på mittplan och stack iväg på en fin soloräd. Han kom hela vägen men avslutet var från en dålig vinkel. Målvakten släppte retur rätt ut i mitten och där stod Bodin och slog till på ett, men skottet gick över.

– Jag har mer tid än vad jag tror där. Jag borde tagit emot bollen och bara lagt in den. Men men, det är inte riktigt vår dag, säger Bodin.

Bättre dag än senaste matchen ändå?
– Ja, vi pratade inför matchen om att alla skulle ta och göra jobbet, för det gjorde vi inte i förra matchen. Går alla in och krigar så ska vi inte åka på sådana resultat, säger Linus Bodin.

Matchfakta: Division 4
Kungsbacka City FC–Centern 1–1 (1–1)
1–0 (15) Philip Salomonsson, 1–1 (26)


SENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.