Det hade ju varit HK Aranäs match. Men skulle de tappa greppet i slutminuterna.
Nej, den här historien fick ett lyckligt slut.

Melwin Beckman var en av förgrundsfigurerna när HK Aranäs skrällde. Foto: Eric Andersson

– Kom igen nu Aranäs
En desperat publikröst manade på hemmalaget efter att hemmalagets ledning minskat, minskat och till slut var uppäten.
HK Aranäs hade stått för en imponerande matchinledning. Alexander Lindén ordnade räddningarna och framåt trummade Kungsbackagänget på. När högersexan Jonas Haugsgjerd hittade en inlöpande vänstersexa Robert Ladan var det 14–8 efter dryga 20 minuter. Men det skulle som sagt aldrig bli lätt.

Skövde kom ikapp och de kom förbi. Med fem minuter var gästerna i ledning för första gången i matchen. Då skulle det bli en nyckelsekvens. HK Aranäs anfallsspel hängde mot repen. Passivitetsvarningen var framme – Mikkel Beck Jörgensen träffade blocket. Mittsexan Viktor Rhodin distansprickade in kvitteringen med en tunnel. I anfallet efter träffade Skövde stolpen, Alexander Lindéns arm och ut. Marginalerna var på HK Aranäs sida.
27–27. Ett mål till skulle komma – lagkaptenen Philip Jonsson gick på genombrott och tvingade fram en straff som Mikkel Beck Jörgensen förvaltade.

Dansken fick chansen att avgöra mem åkte på ett stegfel. Med 18 sekunder kvar fick topplaget en sista chans att ordna en kvittering. Det anfallet styrde HK Aranäsförsvaret bort och de bärgade två blytunga poäng.