SPORT 2022-08-12 KL. 22:15

Andra raka segern efter uppehållet

Av Anton Lorentzson

Kungsbacka IF har startat bra efter sommaruppehållet. På fredagskvällen kom den andra raka segern, denna gången mot Alet. Ett mål i vardera halvlek avgjorde matchen, varav det andra var en riktig pärla från Kif:s vassaste målskytt den här säsongen.

Andra raka segern efter uppehållet
Kif jublar efter Martinssons vackra mål. Foto: Anton Lorentzson

Fotboll Division 4:
Kungsbacka IF–Alet 2–0

26 grader och strålande sol - perfekt fotbollsväder var det när Kungsbacka IF tog emot Alet på hemmaplan. När matchen blåstes igång så var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt. Den första kvarten var det total dominans. Gästerna fick knapp låna bollen och fokuserade mest på att ligga rätt med sin låga defensiv.

– Vi var nog inte riktigt beredda på det. Vi trodde att de skulle ligga lite högre och att vi skulle kunna få lite mer ytor bakom deras backlinje. Men det blev ju verkligen att vi fick försöka såga oss igenom, ganska tålmodigt. Det var svårt att komma till heta lägen. Men vi hade ett par skott utifrån, men det var lite för dålig träffbild på skotten, säger Fredrik Johansson, assisterande tränare i Kif.

Det var knappt tal om något presspel från gästerna vilket innebar att Kif tryggt och lugnt kunde spela runt bollen och leta efter de rätta bollarna. En sådan boll hittade ut till en framstötande Omar Hamid på vänsterkanten som fixade en hörna i den 9:e minuten. Den efterföljande hörnan slogs långt och gick över alla som trängdes vid första stolpen. Helt ren på den andra stolpen stod Nils Mattsson som enkelt kunde stöta in bollen i öppet mål efter att Alets målvakt försökt nå bollen men misslyckats.

– En liten variant kan man säga. Vi har många som ska trycka på på förstastolpen och en som ska ta den löpningen på bortre. Kul att det lyckades såpass väl idag, säger Fredrik Johansson.


Omar Hamid dominerade sin vänsterkant under stora delar av matchen och fixade hörnan som Kif gjorde mål på. Foto: Anton Lorentzson


Spelet jämnade sedan ut sig och Alet fick vårda bollen en del också. Men bortalaget skapade i stort sett ingenting. Istället hade Kif:s interna skytteligaledare, Victor Martinsson, ett par lägen att utöka ledningen i slutet på den första halvleken. Först avlossade han från dålig vinkel i högerläge, men skottet gick utanför. Efter ett fint väggspel några minuter senare fick han ytterligare en chans, men siktet var ännu inte helt inställt. 1–0 i halvtid var rättvist, men möjligtvis i underkant.

I den andra halvleken startade Kif på samma sätt som i första. Men Alet gav inte upp utan åt sig in i matchen mer och mer.

– Jag vet inte riktigt vad som händer. Vi tappar i tempo och släpper in dem i matchen. Vårt spelsystem fallerar lite och vi faller ifrån i pressen. De tar initiativet och trycker på mer mot oss, säger Fredrik Johansson.

I den perioden var det också nära att bortalaget kvitterade. Efter ett längre anfall hamnade bollen till slut framför en Alet-spelare i central position. Han avlossade ett skott, som tog klockrent i stolpen och Kif kunde rensa undan.

– Det är nära där. Men sen tycker jag att vi höjer oss igen. Vi gör några byten och får bra injektioner. Vi får upp farten, pumpar på och är mer på deras planhalva. Sen är det jäkligt skönt när vi sätter 2–0. Det är ett jäkla avslut. Det var vackert, säger Johansson.

Det var det sannerligen. Alex Näsholm, som gjorde ett fint inhopp på högerkanten, fick bollen och satte fart längs sagda kant. Han spelade snett inåt-bakåt till en fristående Victor Martinsson. Han hade kalibrerat sitt sikte och fick på en pangträff strax utanför straffområdet. Bollen tog i ribbans underkant och studsade över mållinjen och spiken i kistan var satt.

– Det var en fin passning och sen är det bara att skjuta. Det var riktigt gött, säger målskytten själv.

Efter målet bjöd han på en liten segerdans för sina lagkamrater. Men det var inget inövat.

– Haha, nej. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag kollade på Nisse (Nils Mattsson) och så gjorde jag bara något mot honom, säger Martinsson.


Victor Martinsson avlossade högerkanonen och gjorde det förlösande 2–0-målet. Foto: Anton Lorentzson


Efter målet så tappade gästerna modet och Kif kunde spela av matchen. Det blev till slut en stabil och rättvis seger för hemmalaget som alltså tog sin andra raka vinst efter sommaruppehållet.

– Det känns bra med två goa vinster. Vi har fått in lite nyförvärv och det känns som att alla slipat till sig lite. Det har blivit en härlig konkurrenssituation där många nosar på startplatserna. Vi har haft en ganska tunn trupp, men nu känns det som att vi har uppbackning på alla positioner. Det är väldigt bra fokus på träningarna, säger Fredrik Johansson.

Vinsten innebär att Kif går upp på samma poäng, 26, som Fjärås. Samtidigt vann City borta mot Böljan och befäste sin andraplats.

– Givetvis hade man velat att Böljan fortsatt att rycka och att kampen ligger om andraplatsen. Men det är vad det är och inget vi kan påverka. Vi gör det vi kan och försöker vinna våra resterande matcher, så får vi hoppas att de andra resultaten är positiva för oss, säger Johansson.


Matchfakta:
Kungsbacka IF–Alet 2–0 (1–0)
1–0 (9) Nils Mattsson, 2–0 (74) Victor Martinsson


SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter