Den så kallade spelaragenten, från Kullavik, dömdes för att ha lurat till sig miljonbelopp från vänner och bekanta. Nu överklagar han hovrättens dom till Högsta domstolen.

 

Den 51-åriga mannen ska ha införskaffat miljontals kronor genom att låna pengar från vänner och bekanta utan att betala tillbaka, eller få dem att investera summor i bluff-företag. Till exempel ska han ha lurat en TV4-profil på 380 000 kronor. Han dömdes för 20 fall av förskingring i tingsrätten och straffet blev fyra och ett halvt år fängelse, näringsförbud och att betala ett stort skadestånd till brottsoffren. Hovrätten sänkte i juni fängelsestraffet med ett år.

 

Nu överklagar mannen hovrättens beslutet till Högsta domstolen. Mannens advokat hävdar att ett av fallen av förskingring är ett preskriberat brott och att hovrätten har begått ett rättegångsfel när man utdömt ett straff för det brottet. Advokaten hävdar också att beslutet om näringsförbud är fattat på en felaktig grund.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.