Annons

Spelar sig själv i en ny KUST-pjäs

Andreas Barås spelar sig själv i den nya KUST-pjäsen ”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” som har premiär på Alléteatern på lördag.
Nyheter | 10 Maj 2019 14:01

Andreas Barås spelar en parodi av sig själv i ny pjäs av KUST. Pressbild

 

Andreas Barås spelar sig själv i den nya KUST-pjäsen ”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” som har premiär på Alléteatern på lördag.

 

 

 

Vad är ”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” för föreställning?

– Det blev en metaföreställning där jag och min kollega Andreas Scheffel spelar en skruvad version av oss själva. Min rollfigur gör en monologföreställning med stora mästare som Strindberg och Shakespeare, men problemet är att jag inte klarar av det och allt går åt helvete.

 

Vad handlar pjäsen om?

– Det är metateater på så sätt att den handlar om hur det är att spela teater. Hur det är att vara skådespelare, driva en teatergrupp och kämpa med att få publik. Och vad som driver en. Stundvis blir den ganska personlig och mycket tyngre än det var tänkt, men också hysteriskt rolig.

 

Hur var det varit att repetera den?

– Otroligt roligt. Vi är ett väldigt tight gäng som jobbat ihop sedan 2011. Vi känner varandra utan och innan. Richard Forsberg som regisserar mig nu, behöver inte säga speciellt mycket för att jag ska förstå vad han vill ha ut av det.

 

Hur tror du att den kommer tas emot av publiken?

– Eftersom vi själva garvar, och de som provtittat har skrattat så tror jag att det kommer tas emot med jättemycket skratt. Det här är en komedi rakt igenom, och något av det roligaste vi gjort. Men utmaningen är att få folk att komma och titta. Framför allt yngre personer som drar sig för att komma och se lokalt producerad teater.

 

”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” har premiär på Alléteatern den 11 maj och sätts upp under fyra tillfällen fram till 25 maj.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Larm: Pågående dödligt våld

Blåljus Polisen har ryckt ut på ett larm om pågående dödligt våld mitt i Kungsbacka. Vid 14-tiden ...

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...
Annons