Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 19, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Spelar sig själv i en ny KUST-pjäs

Andreas Barås spelar en parodi av sig själv i ny pjäs av KUST. Pressbild

 

Andreas Barås spelar sig själv i den nya KUST-pjäsen ”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” som har premiär på Alléteatern på lördag.

 

 

 

Vad är ”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” för föreställning?

– Det blev en metaföreställning där jag och min kollega Andreas Scheffel spelar en skruvad version av oss själva. Min rollfigur gör en monologföreställning med stora mästare som Strindberg och Shakespeare, men problemet är att jag inte klarar av det och allt går åt helvete.

 

Vad handlar pjäsen om?

– Det är metateater på så sätt att den handlar om hur det är att spela teater. Hur det är att vara skådespelare, driva en teatergrupp och kämpa med att få publik. Och vad som driver en. Stundvis blir den ganska personlig och mycket tyngre än det var tänkt, men också hysteriskt rolig.

 

Hur var det varit att repetera den?

– Otroligt roligt. Vi är ett väldigt tight gäng som jobbat ihop sedan 2011. Vi känner varandra utan och innan. Richard Forsberg som regisserar mig nu, behöver inte säga speciellt mycket för att jag ska förstå vad han vill ha ut av det.

 

Hur tror du att den kommer tas emot av publiken?

– Eftersom vi själva garvar, och de som provtittat har skrattat så tror jag att det kommer tas emot med jättemycket skratt. Det här är en komedi rakt igenom, och något av det roligaste vi gjort. Men utmaningen är att få folk att komma och titta. Framför allt yngre personer som drar sig för att komma och se lokalt producerad teater.

 

”Spelar roll – en pjäs om att göra en pjäs” har premiär på Alléteatern den 11 maj och sätts upp under fyra tillfällen fram till 25 maj.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!