Moa Maaninka och Tilda Antonsson tävlade i Kungsbacka masters. Foto: Caroline HolmgrenUnder helgen har fäktare från hela Sverige intagit Aranäshallen för att göra upp i Kungsbacka masters. Bland de drygt 160 fäktarna var åtta från den lokala fäktningsklubben KF99. Och resultatet har hittills varit lyckat.
Det har gått bra för kungsbackafäktarna under helgens tävlingar. Moa Maaninka och Tilda Antonsson i Kungsbacka fäktklubb tävlade bägge två under lördagen i U17-klassen. Där tog Moa Maaninka en tredjeplats och slog en efter en ut sina konkurrenter. Tilda Antonsson hamnade bland de åtta bästa.


Under söndagen var det dags för tävling i U15-klassen, där både Moa Maaninka och Tilda Antonsson sopade hem näst intill samtliga matcher. Inför eftermiddagens direkteliminering ligger de rankade som etta och tvåa, med goda förutsättningar att ta sig högt i placeringarna.


– Jag hoppas att jag kommer ha taktiken klar och sedan är det bara att göra så gott man kan, säger Moa Maaninka.Se bilder och läs om hur det gått för övriga fäktare i KF99 i tisdagens tidning.