Sommarlovskort utreds inte

Det blir inget sommarlovskort i år heller. Precis som tidigare finns det inga pengar avsatta i budgeten till det. 

Politik | 26 Februari 2020 07:00

Sommarlovskortet skulle ge gratis resor under eftermiddagar, lov och helger och gälla i 100 dagar, för ungdomar från årskurs 6.

Något sommarlovskort från årskurs 6 finns inte med i årets alliansbudget, men på kommunstyrelsen föreslog Sverigedemokraterna att det än en gång ska utredas. Förslaget röstades ner av allianspartierna, medan Miljöpartiet och Socialdemokraterna la ner sina röster, trots att de tidigare varit positiva till kortet.

– Detta redan är utrett, det är inte underlag som fattas utan bristande vilja inom allianspartierna att prioritera detta, säger Maria Losman (Mp).

 – Det är onödigt att belasta tjänstepersoner med att ta fram underlag som redan finns och som inte kan leda till något, eftersom det redan är bortprioriterat i allians-budgeten som fullmäktige antagit.

 

Läs också:
“Finns inga pengar till sommarlovskortet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...