Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Sommarjobbare bjuder på musik i Kungsbacka

Det var soligt och fint väder när ungdomarna uppträdde på en brygga i Gottskärs hamn under onsdagen. Foto: Julia Sandstén Vikberg

 

Att sjunga, dansa och spela musik hela dagarna kan vara det bästa sommarjobbet för den med intresset. I sommar får tolv ungdomar chansen att göra just detta när kultursommarjobbare införs på test. 

På en brygga i Gottskärs hamn har en publikskara samlats kring ungdomarnas musik- och dansframträdande. Det är sex av Kungsbackas tolv kultursommarjobbare som under två veckor uppträder på olika platser runt om i Kungsbacka i sommar. I år är första gången som det här jobbet har funnits att söka. 

– Det här är lite på försök. Sen får vi se om vi ska köra vidare med det här. Men hittills i sommar har utfallet varit fantastiskt så jag skulle tycka att det vore väldigt tråkigt om vi inte fick göra det här nästa år också, säger Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent på kultur- och fritidsförvaltningen.

Jobbet har flera syften: att underhålla invånarna, ge liv åt staden och ge ungdomarna en chans att utvecklas både som artister och som personer. Enligt Ulrika Glingborn har det blivit lyckat. 

– Alla som lyssnar älskar det. Det sprider glädje. Och ungdomarna har vuxit mycket och lärt sig mycket genom det här, säger hon. 

 


 Det spelades alls från The Beatles till Beyoncé under framträdandet. Foto: Julia Sandstén Vikberg 

 

De som jobbar som kultursommarjobbare är mellan 16 och 20 år och valdes ut genom auditions. Under tre veckor i sommar arbetar de med full lön. De får en vecka till att repa och färdigställa programmet och under denna vecka och nästa är det uppträdanden som gäller. Jenny Cronblad, som sjunger och spelar bas och cajun, är nöjd över sitt sommarjobb. 

– Det är drömjobbet att ha i min ålder. Det är jättekul. Så fort jag såg att de sökte kultursommarjobbare kände jag att jag måste söka, säger hon. 

Siri Karlsson, på sång, cajun och piano, tycker att sommarjobbet ger en bra erfarenheter, 

– Man får en speciell erfarenhet när man spelar på olika platser och riggar upp alla instrument, säger hon. 

 


Björn Granelli på klarinett. ”Det är kul att få spela musik”, svarar han på frågan vad det bästa med sitt sommarjobb är. Foto: Julia Sandstén Vikberg

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!