Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

Solen lockade rekordmånga till Lygnern runt

Morgondimman över Lygnern följdes av strålande solsken. De cyklister som var med vid starten av den 49:e upplaga av Lygnern runt klockan åtta på morgonen, möttes av ett vackert skådespel. Motionsturen på fem mil tog cyklisterna runt hisnande vyer runt sjön, med möjlighet till natursköna fikastopp utmed sträckan.

De drygt 250 startande var det högsta antalet på många år. Nytt för i år var också att deltagarna hade möjlighet att köra två varv, förutsatt att de startade innan 10.30.

 

Efter en timme och 35 minuter kom de första cyklisterna i mål. Det var Klas Bendrik och Krister Sandbergs gäng, som snittade på 32 kilometer i timmen i hastighet. ”Vi är jättenöjda, det kunde inte bli bättre. Krister körde dessutom Göteborgsvarvet igår så han är tuffast av oss”, säger Klas Bendrik. ”Visst blir man mör efter ett sådan lopp, men det kändes som att jag använde andra muskler”, säger Krister Sandberg. ”Det är en fantastisk runda och vi hade ett trevligt sällskap. Det var magiskt med dis och sol på morgonen. Jag har cyklat rundan med regn innan och det är inte lika roligt, så det var härligt att det blev såhär. Nu sparar vi inte på superlativen en sådan här dag”, skrattar Klas Bendrik.

 

Jenny och Victor Wernersson deltog i Lygnern runt för första gången och passade på att köra i sin innebandyklubbs matchtröjor. Pappa Martin har varit med förr och nu kände syskonen att det skulle vara roligt att testa på att cykla med. ”Det ska bli kul, men vi har hört om en backe som vi tror kommer att bli väldigt jobbig”, säger Jenny Wernersson. Något mål har de inte satt upp, utan fokuserade sig på att klara hela rundan. ”Vi kommer nog stanna och fika vid kontrollerna”, säger Victor Wernersson.

 

”Det här kändes bra och det flöt på, med tanke på att våren varit sen så har jag kommit igång sent med cyklingen”, säger Ingela Andersson som var bland de första att ta sig i mål. Hon har gjort Lygnern runt sex gånger tidigare och även om det var tufft, var hon glad över att ha klarat det. ”Jag är helt slut för rundan avslutas med en lång uppförsbacke”, säger hon och ler.

 

Hampus Broman vilade sig i gräset efter att ha tagit sig i mål. Han var nöjd över sitt resultat och tyckte att det gick mycket bättre än förra gången han deltog. ”Det var fint väder och knappt någon vind. Jag kände mig fri. Det är kul att göra det ihop med pappa”, säger han. ”Det tycker jag också”, säger Peter Broman och lägger armen om Hampus som svarar med att ge sin pappa en kram.

 

En damcykel stod parkerad vid starten. Den tillhörde Lovisa Lehtovirta. ”Det ska ju vara bekvämt att cykla”, säger hon med självklarhet i rösten på frågan varför hon inte cyklade på en sportcykel som de flesta andra deltagarna. Tillsammans med vännerna Matilda Lidén och Hanna Ahlebrand hade hon åkt på utflykt till Lygnern från Göteborg förra veckan och då hade Matilda Lidén kommit på att det även gick ett cykellopp i området. ”Hon frågade om vi ville cykla med och vi sade okej”, säger Lovisa Lehtovirta. Men någon tävlingsfart blev det inte för gänget, de planerade att ta det lugnt och njuta av naturen. ”Det här är en kul grej att göra tillsammans”, säger Hanna Ahlebrand.

 

Fler bilder från Lygnern runt:

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 18 januari 

kl 9–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 19 januari

kl 11–15 Vernissage i Kungsbacka konsthall. Fredrik Lindqvist – Tell me a story. Invigningstal kl 13 och samtal med konstnären.

kl 11–14  Släktforskningens dag på Fyren. Tema:...

Läs Mer

Så här funkar eNH!