Arvid Söderblom plockade 30 av 32 skott. Arkivfoto1–1 i fulltid. Hanhals Kings hade visat att de var tillbaka efter formsvackan. Det målsnåla resultatet för Troja/Ljungby stavades Arvid Söderblom.
ISHOCKEY: HOCKEYETTAN


IF Troja/Ljungby – Hanhals Kings 2–1Hanhals Kings har haft det tungt i allettan. Men i onsdagens match hittade laget överraskande formen – mot topplaget Kristianstads IK. Skicket höll i sig mot tabelltrean Troja/Ljungby och efter fulltid stod det 1–1. Det var först i förlängning som Troja kunde spika igen matchen med det avgörande målet.


– Vi har spelat bra. Vi är bra med puck men framför allt är vi mogna i besluten och håller hög fart, säger Hanhals tränare Niclas Högberg.Det blev en relativt mållös match för båda lagen. För Troja/Ljungbys del stavades anledningen Arvid Söderblom. Av de 32 skott som Ljungbylaget skickade iväg mot Hanhals målbur, var det bara två som Söderblom inte lyckades rädda.


– Det är otroligt skönt att ha den tryggheten. Vi vet att om vi bara städar undan det runt omkring honom så tar han allt. Det är skönt att ha det i ryggen, säger tränaren.Läs mer i tisdagens tidning.Matchfakta:


IF Troja/Ljungby – Hanhals Kings 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)


0–1 (08.09) Filip Roos, 1–1 (30.44), 2–1 (61.32)


Skott: 32–22