Annons

Snart får 16-17-åringar vaccin

Snart får de som är födda 2004 -2005 och 2003, men som ännu inte fyllt 18 vaccinera sig. Starten för vaccinationen är vecka 32 i hela landet.

Nyheter | 15 Juli 2021 14:00

Inom några veckor kommer brev hem med information och en blankett som ska skrivas under av vårdnadshavare. Information om när det är möjligt att börja boka kommer att ges på 1177.se, regionhalland.se och via annonsering i dagspress och sociala medier precis som för övriga grupper.
För att ha ett så bra skydd som möjligt mot covid-19 behövs två doser vaccin.

Rätt intervall

Studerande som har tagit sin första dos utanför Halland men kommer att studera här i höst, kan boka tid i Halland för dos två för att hålla rätt intervall. Halländska studenter som kommer att studera i annan region till hösten bör på motsvarande ta sin första vaccinationsdos i Halland och dos två på studieorten om man inte blir färdigvaccinerad i Halland.

Hittills har cirka 75 procent av hallänningar 18 år och äldre r vaccinerat sig med dos 1 och cirka 45 procent är vaccinerade också med dos 2. De hallänningar som vaccinerat sig i andra regioner är inte medräknade i statistiken.

Coronaläget i Halland 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Halland i topp för cancertestning

Vård Hur stor risk du löper att dö i bröstcancer eller livmoderhalscancer avgörs av var du bor – och ...

Allt färre lever på a-kassa

Jobb & Pengar 147 miljoner kronor. Så mycket betalade landets a-kassor ut till de 4 951 hallänningar som gick arbetslösa under årets andra kvartal. ...

Efter covidutbrottet – smittan på skolorna har minskat

Skola Efter förra veckans coronautbrott på skolorna i Kungsbacka, då åtta klasser skickades hem, har det nu lugnat sig. Denna ...
Annons