En bilist körde på en bil bakifrån på E6:an i går kväll och smet sedan från platsen. Två timmar senare påträffade polisen bilisten som smitit. Den manliga föraren visade sig vara drogpåverkad och sakna körkort. Han är nu misstänkt för en rad brott och hans bil har tagits i beslag. 

 

Två bilar kolliderade på E6:an i höjd med Torpasjön i går vid 20-tiden. En kvinna uppger att hennes bil blev påkörd bakifrån av en annan bil och att föraren i den bilen, en man, inte stannade vid olycksplatsen utan körde vidare.

– Han kör på henne bakifrån och smiter från platsen. Han gör inte rätt för sig så att säga, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Polis och ambulans anlände till platsen. Kvinnan kontrollerades av ambulanspersonal men hon hade inte fått några fysiska skador utan var enbart chockad av händelsen. Polisen skrev en anmälan om smitning vid trafikolycka.

 

Två timmar senare påträffade polisen den misstänkta föraren i bilen som då hade skador i fronten efter olyckan. Polisen konstaterade då att mannen saknar körkort samt visade tecken på att vara drogpåverkad. Han fick följa med till polisstationen för provtagning och polisen beslutade att ta hans bil i beslag.

– Vi fick möjlighet att ta bilen i beslag eftersom föraren har rapporterats för liknande händelser tidigare, säger Christer Fuxborg.

Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och smitning från olycksplats. Även två passagerare i bilen visade tecken på drogpåverkan.