BANDY 2020-02-28 KL. 22:41

Smakstart på kvalspelet för Frillesås

Precis som i förra årets kvalspel fick Frillesås BK en flygande start, vinst med 1–7 borta mot Falu BS och samtidigt inleder de andra två lagen med ett oavgjort resultat.

Fredrik Brandin hade en lysande afton.

Frillesås BK spelar för andra året i rad kvalspel för att hålla sig kvar i elitserien. Under fjolåret inledde de starkt och det skulle de göra även i denna upplagan. En imponerande seger borta mot Falu BS och en bättre start kunde laget knappt ha drömt om.

-Den bästa möjliga starten vi kunde få, 1–7 och en stabil insats, säger tränaren Mattias Johansson.

Frillesås BK tog snabbt kommandot i matchen, efter dryga två minuter tog man en tidig ledning. Frillesås kunde därefter göra både 0–2 och 0–3 innan klockan nått 30 minuter.

– Jag tycker vi är det bättre laget från minut ett, bortsett från någon liten dipp i andra halvlek så kontrollerar vi matchen från start till mål, säger Mattias Johansson.

Det var inte bara reslutatet som var glädjande för Frillesås, Jakob Jenefeldt stod för ett mål och tre assist mot Falu BS och det var något tränaren var mycket nöjd med.

– Han går på egna genombrott och framför allt spelar han fram till otroligt vassa målchanser för sina lagkamrater, säger Mattias Johansson.

Frillesås BK spelar sitt andra raka elitseriekval. Även under fjolårssäsongen fick de en lysande start och inledde kampanjen med två raka segrar. Sedermera blev det dock lite darrigt och det fanns en tendens att slappna av något. Ett misstag de inte tänker göra denna gången.

– Vi har lärt oss läxan, det gäller att göra sex bra matcher och hålla fokus, säger Mattias Johansson.

Frillesås kvalspel fortsätter på måndag kväll, då tar man emot Lidköpings AIK hemma på Sjöaremossen.