Annons

Småbåtshamnen tar form

Planerna på en ny småbåtshamn i Gottskär går vidare. Nu är det dags för samråd för marinan som ska rymma 125 båtplatser och 50 gästplatser på fjordsidan av piren.

Nyheter | 11 Juli 2020 10:55

Så här kan den nya marinan se ut.

FOTO: Skiss: QPG Arkitekter

Det är minst sagt en rörig hamnsituation i Gottskär. De etablerade hamnarna i viken tvingas söka tillstånd eftersom det visat sig att de inte följer den gamla detaljplanen som bara tillåter kortare bryggor.

Kommunen har förgäves pläderat för att deras hamn funnits där i hundratals år och inte ska behöva nytt tillstånd. Den processen går nu vidare.

Vill bygga ut

På andra sidan hamnplan vill Jonas och Marianne Hillhammar bygga ut den lilla småbåtshamnen till en rejäl marina med 175 platser, promenadstråk och sjöbodar.

Det strulade länge eftersom Onsala sockens skifteslag inte ville sälja 60 meter vatten söder om den tilltänkta marinan. Det skulle innebära allvarliga begränsningar för projektet.

Men trycket från övriga Gottskärsbor ökade och till slut bytte föreningen ståndpunkt.

Dags för samråd

Nu är det dags för samråd för marinan. Alla uppgifter kan läsas i stadshusets reception eller laddas ner på www.abhundra.se

Men marinan är bara en del av Hillhammars projekt. Hela kvarteret intill med Hamnkrogen ska rivas, är det tänkt, och byggas om till 50 bostäder, företagslokaler och en helt ny restaurangbyggnad vid vattnet.

Där pågår just nu arbetet med detaljplanen.

Läs fler nyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Deppigt värre

Fotboll I den 93: minuten hände det som inte fick hända. Lindome släppte in dagens andra mål vilket ...

Storförlust men inte utspelade

Fotboll Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nä...

Löpvilja trots värme

Sport Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog ...
Annons