Annons

Slog sin sambo – får åtta månaders fängelse

Åtta månaders fängelse och drygt 50 000 kronor i skadestånd. Det blev straffet för en 46-årig man som i slutet av 2018 misshandlade sin sambo svårt, bland annat i deras gemensamma bostad i Kungsbacka.

Nyheter | 26 Maj 2020 21:58

Med grovt våld misshandlade den 46-årige mannen sin sambo. Nu har han dömts till åtta månaders fängelse.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

46-åringen och hans sambo hade varit ett par i flera år och levde trevligt villaliv tillsammans i Kungsbacka. Till en början var relationen bra. Men efter hand försämrades den.

Problem med spriten

Enligt kvinnan var orsaken att 46-åringen fick problem med spriten och att hon själv i anslutning till detta träffade en annan och ville göra slut. När kvinnan berättade att hon träffat en annan, ska 46-åringen ha blivit så höggradigt svartsjuk att han först flyttade ut från villan paret ägde tillsammans. En tid senare återvände han dock och började bete sig alltmer aggressivt och våldsamt.

Vid ett tillfälle, under hösten 2018, krävde 46-åringen att få kontrollera innehållet i sambons mobiltelefon. När hon vägrade låsa upp den attackerade han henne med slag och sparkar, som lämnade stora blåmärken efter sig.

Spårade ur totalt

Natten mellan den 17 och 18 november 2018 ska mannen ha spårat ur totalt. Efter att ha förmått henne att följa med honom till ett spa-hotell i en annan kommun, började den 46-åringen vid middagen bete sig hotfullt mot sambon. Hans humör försämrades ytterligare när restaurangpersonalen vägrade servera honom mer alkohol, med hänvisning till att han var för berusad.

Vittnen som såg hur hotfullt han uppförde sig mot sin sambo försökte förmå kvinnan att larma polis. Men eftersom hon inte ville ställa till en scen följde hon med 46-åringen upp på rummet de bokat tillsammans.

Olika minnesbilder

Vad som hände där har paret helt olika minnesbilder av. Medan 46-åringen hävdar att sambon attackerat honom så våldsamt att han tvingats freda sig i nödvärn, hävdar sambon däremot att det var hon som blev misshandlad. Med ett våld så grovt att hon trodde att hennes sista stund var kommen.

Enligt kvinnan ska 46-åringen bland annat ha slagit henne i ansiktet, kastat upp henne på ett bord och tagit ett kraftfullt stryptag om hennes hals.

Kvinnan lyckades till sist fly från hotellrummet. Nere i hotellreceptionen fick hon hjälp att ringa polisen.

Dagarna efter misshandeln skickade 46-åringen ett flertal hotfulla meddelanden till kvinnan. I mycket hotfulla och kränkande ordalag hotade han att misshandla och döda henne.

Hotfulla meddelanden

Händelserna ledde till åtal. Under rättegången som nyligen hölls i Varbergs tingsrätt erkände 46-åringen att han skickat några av de hotfulla meddelandena. Att han skulle ha slagit kvinnan han levde tillsammans med förnekade han däremot bestämt.

Men hans försäkran om att han var oskyldig mötte döva öron. För två fall av misshandel och sju fall av olaga hot döms han nu till åtta månaders fängelse.

46-åringen, som idag är skriven på en ort i norra Sverige, ska även betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Slog sin fru – döms till fängelse och utvisning

Nyheter Kvinnan frågade om han ville ha vatten. Det blev starten för en utdragen misshandel under vilken den 30-å...

Två män anhållna för misshandel av kvinnor

Blåljus Två män anhölls under helgen för misshandel. Den ene för att han attackerat sin kvinnliga partner ...

Jagade mopedister med golfklubbor

Blåljus Fem mopedister i tonåren fick under lördagskvällen uppleva en riktig skräckfärd i centrala Åsa. Två ...
Annons