Annons

Slog sin sambo – dömdes för misshandel

En månads fängelse. Det blev straffet för en 52-årig man som i slutet av januari greps av polis efter att han misshandlat sin sambo. Misshandeln bevittnades av en granne, som ringde SOS.

Blåljus | 02 April 2020 19:55

52-åringen och hans sambo har varit ett par i ett års tid. Relationen uppges ha varit stormig.

I slutet av januari i år började paret bråka högljutt utanför sin bostad, en andrahandslägenhet i Kungsbacka. En granne bevittnade grälet.

Såg mannen sparka

Plötsligt såg hon hur 52-åringen utdelade en hård spark mot sin sambos överkropp. Kvinnan ropade till mannen och ringde därefter SOS.

Polis kallades till platsen och 52-åringen greps. I förhör uppgav hans sambo att det inte var första gången han slagit henne. Enligt kvinnan hade han även misshandlat henne vid två andra tillfällen, i oktober och november 2019.

Grov kvinnofridskränkning

Kvinnans uppgifter ledde till att 52-åringen häktades och åtalades, misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannen blev kvar i fängsligt förvar fram till rättegången, som för en tid sedan hölls i Varbergs tingsrätt. Sammanlagt var han frihetsberövad i 41 dagar.

När den misshandlade kvinnan förhördes under ed tyckte inte tingsrättens ledamöter att hennes berättelse kändes helt övertygande. Bland annat för att det visat sig att hon i polisens förundersökning lämnat uppgifter som inte stämt, eller varit överdrivna. Dessutom upplevdes hon ha svårt att tydligt redogöra för vissa händelseförlopp.

Dömdes för misshandel

Mot bakgrund av det ansåg sig tingsrätten inte kunna döma 52-åringen för grov kvinnofridskränkning.

Istället dömdes mannen för misshandel. Domen gäller enbart den misshandel han utsatte sin sambo för i Kungsbacka. Övriga misshandelsanklagelser friades 52-åringen helt ifrån.

Eftersom mannen suttit frihetsberövad i hela 41 dagar i väntan på rättegång anses det månadslånga fängelsestraffet redan vara verkställt.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lurades och tvättade pengar

Blåljus Tre unga killar åtalas misstänkta för att ha lurat köpare på Blocket och sedan försökt ...

Droger för miljoner borta från gatan

Blåljus Med sammanlagda fängelsestraff på över 15 år och narkotika för miljoner borta från gatorna, har Kungsbackapolisen haft ett ...

Mördaren vill inte ta ansvar för brotten

Blåljus I onsdags inleddes den första rättegångsdagen för mordet natten till annandag jul, då en 52-årig ...
Annons