Annons

Fortsatt strid om huset på Vita Sand

Förråd och uterum klarade sig för tillfället. Men trädäcket måste bort. Det slår länsstyrelsen fast i striden om huset på Vita Sand.

Bostad | 22 September 2020 14:45

I tisdagens papperstidning kunde vi berätta att Stefan Ankargren vunnit en delseger i kampen om sitt hus/kiosk på Vita Sand. Då gick länsstyrelsen på hans linje, och menade att ett förråd utan tak inte var en byggnad, och att uterummet hur som helst var preskriberat. De får alltså stå kvar.

Men i ett parallellt ärende vinner nu kommunen. Trädäcket måste bort, säger länsstyrelsen. Den utbygganden har valsat genom byråkratin sedan 2014, och Ankargren hävdade senast att han inte blivit delgiven på rätt sätt, och att ärende inte rubricerats rätt.

Men det bortser länsstyrelsen ifrån, och går på kommunens linje. Trädäcket är byggt på parkmark och ska bort. Nu hotar även kraftiga viten om inte Ankargren följer beslutet, som dock även det kan överklagas till Mark- och miljödomstolen

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skrämmande brist på empati

Krönikor Ibland kan jag faktiskt tvivla på mänskligheten. Hur står det till i huvudet på vissa? I förra ...

Oro för ökad smittspridning bland äldre

Vård Antalet smittade ökar i Halland och sprider sig uppåt i åldrarna. Region Halland uttrycker en oro för att ...

Trängselfritt på Kungsbackas krogar

Jobb & Pengar Kungsbackaborna sköter sig bra när de går på krogen. Det visar kommunens senaste krogträngselkontroll.Under natten ...
Annons