Det var vid 13.09 igår som polisen försökte stoppa en norskregistrerad bil på E6. Men istället för att stanna accelererade bilen.

Flera polispatruller kopplades in i jakten liksom en helikopter.

– Det är inte helt klart hur färden gick, det är svårt för mig att få översikt eftersom det är så många enheter inblandade. Men det ser ut som det började på E6, att de tog Varlaavfarten och körde över Gröningevägen till 158 mot Kullaviksavfarten, säger Lars Liffner, utredare polisen i Kungsbacka.

Så småningom gjorde föraren misstaget att köra ut mot Säröhus där jakten tog slut på återvändsgata strax utanför konferenshotellet. Då var klockan enligt rapporten 13.32.

Misstänkta för flera brott

Två män i 20-årsåldern greps. De misstänks nu för en lång rad brott.

– Narkotikabrott eftersom man hittade cannabis i bilen, vårdslöshet i trafik, förberedelse till stöld av diesel på grund av att man hittade dunkar och en pump i bagaget, säger Lars Liffner.

De misstänks också för grov olovlig körning, båda männen saknade körkort, samt drograttfylla, märkesförfalskning och olovlig brukande. Bilen som var anmäld stulen hade falska registreringsskyltar.

– Vi vet inte vem som har kört bilen. Vid gripandet sitter de båda i bilen men det finns inga uppgifter om vem som har kört. En av männen misstänks också för narkotikabrott genom innehav, då man hittade narkotika i hans byxficka, säger Lars Liffner.

De båda männen kommer från Falkenberg respektive Småland och är sedan tidigare kända av polisen. De släpptes efter förhör efter beslut från åklagare.

 

Läs fler blåljusnyheter här