Annons

Skyttekungen har hängt upp klubban

Rasmus Idewald har tappat motivationen för innebandyn. Men har hittat den för fotbollen.

– Jag har fått för mig att börja spela fotboll igen, säger Idewald.

Fotboll | 16 Mars 2020 11:17

Rasmus Idewald har snörat på sig fotbollsskorna igen efter flera års uppehåll.

FOTO: Jasmin Frljevic

Fakta

Tränare: Fredrik Johansson
Nyförvärv: Rasmus Idewald (uppehåll), Patrik Larsson (uppehåll), Mohammad Hajkamis (utlandet), Casper Johansson (uppehåll)
Förluster: Albin Eriksson (Kungsbacka City)
Målsättning: Vi tänker oss en målsättning runt mitten, hamnar vi på övre halvan är det en bonus.
Premiär: Träslövsläge IF-Annebergs IF 25 april

FOTBOLL. Rasmus Idewald har de senaste säsongerna varit en av de mest poänggivande spelarna i Varla IBK. Han har öst in poäng i division 1 och ofta varit med i toppen av skytteligan. Men på senaste tid har han känt att han stått och stampat på ett och samma ställe.

– Jag känner att jag har lite dålig motivation till innebandyn och stagnerat lite. Jag har spelat i exakt samma kedja och det blev inte någon rullning på det, säger Idewald.

På lördag gör han sin sista match på innebandyplanen. Till våren äntrar han istället en större mer gräsklädd plan. För första gången sedan han var tio år gammal.

– Jag spelade i IFK Fjärås när jag var typ tio bast. Sedan dess har jag inte spelat någon fotboll.

Varför blev det just Anneberg för din del?

– Jag har en kollega som spelar i laget och han frågade om jag ville komma och provträna och känna lite på det, säger Idewald.

Tävlingsdebuten är redan avklarad. Förra helgen fanns han med på plan när hans Anneberg kryssade mot Frillesås FF i DM. Idewald noterades för ett mål i matchen och borde gjort ytterligare ett men brände ett friläge. Efteråt var han riktigt trött.

– Det är en helt annan slags träning. Det var tungt efter 45 minuter. Det defensiva satt inte riktigt men det offensiva tyckte jag gick bra, säger Idewald.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Då ska matchplanerna vara färdiga

Fotboll 15 maj. Då ska fotbollslagen i Halland ha satt sina spelscheman. Annars riskerar de att behöva betala en avgift om ...

"Chansen är för bra för att inte försöka"

Fotboll Toca Center vill bredda verksamheten. De har skickat in en ansökan om att få bedriva fritidsverksamhet och hoppas kunna ...

Drabbas hårt av framflyttad premiär

Fotboll Division 1 har flyttats fram till mitten av juli och förväntas spelas med fullt schema. Ett beslut som Lindome ...
Annons