Annons

Skylttjuvar spårades i sociala medier

Under lördagskvällen försvann en stor Systembolaget-skylt från företaget Schmiedmanns innergård i Fjärås. Men i sociala medier dök det upp bilder på flera killar tillsammans med skylten – och ett registreringsnummer till en bil.

Blåljus | 18 Maj 2020 13:02

Viktor efterlyste en skylt som stals i helgen. Några timmar senare hade den återlämnats.

FOTO:

Schmiedmann i Fjärås är Sveriges största fristående BMW-specialist. Att en stor skylt till Systembolaget förvarades där, var en tjänst vänner emellan.

– En bekant till mig har ett bolag som jobbar med skyltar och han har inget eget lager, så vi hjälper honom att ta emot  när det kommer stora leveranser, säger Viktor Örtegren, VD för Schmiedmann Sverige.

Värd 50 000 kronor

Det handlar om en rejält stor skylt till ett värde av cirka 50 000 kronor, som försvann någon gång under lördagskvällen. Men på söndagen såg en kollega till Viktor att någon lagt ut bilder på att de snott skylten, i appen Snapchat.

Bilden visar användarnamnet i appen, registreringsnumret på den bil som har den stora skylten i en släpvagn, samt ett gäng unga killar som senare poserar med skylten i en skog.

Fick snabb spridning

Viktor la ut bilden på sin egen Facebooksida, och någon delade den vidare i Facebookgruppen Brottsplats/Samverkan Kungsbacka, med förfrågan om någon visste vilka killarna var?

– Jag beslutade mig för att ta bort inlägget för det fick lite väl stor spridning och drog iväg alldeles. Folk började ringa hem till familjen till killen som ägde bilen, och det var ju inte avsikten, utan vi ville ha tillbaka skylten, säger Viktor Örtegren.

Skylten återlämnades

Kompisen som äger skyltbolaget hittade en av killarna genom bilregistret och fick tag på honom på telefon. Och knappt tre timmar senare var skylten återlämnad.

– Killarna påstår att de hittat skylten, men de har också gått med på att betala för skadorna som blivit på den. De hade tappat den några gånger så den var inte jättefint skick när den kom tillbaka, säger Viktor Örtengren.

Eftersom skylten återlämnats och man gjort ett avtal med killarna som kört runt med skylten, är ingen polisanmälan gjord.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Ingen lättnad i hovrätten för heroindömd

Blåljus Den medelålders man som i april dömdes till fängelse i fem år och sex månader, fö...

Gamla och nya kontroverser – det är så vi lär oss

Krönikor För ett litet tag sedan var jag hemma hos mina föräldrar. Ganska länge hade min mor ...
Annons