Skyllde grova rattfyllan på sina löständer

Mannen körde vingligt och sluddrade. Allt på grund av att han sköljt sina smutsiga löständer i en vätska. Det var i vart fall vad 56-åringen hävdade, då han ställdes inför rätta för grovt rattfylleri.

Trafik | 06 Februari 2020 21:00

Den höga alkoholkoncentrationen förklarade 56-åringen med att han sköljt sina löständer.

FOTO:

Det var den 21 januari som polisen fick upp ögonen för den vinglige bilisten när han kom körande på Kollavarvsvägen i Kungsbacka.

Mannen, en sluddrande 56-åring, fick blåsa. Utandningsprovet visade att han var berusad.

1,78 promille alkohol

Senare visade tester att 56-åringen hade 1,78 promille alkohol i blodet, vilket är långt över 1-promillesgränsen för grovt rattfylleri.

56-åringen, som är utländsk medborgare, anhölls och häktades. Allt för att han inte skulle kunna fly landet innan han åtalats och ställts inför rätta.

Skyllde på löständerna

Under rättegången, som nyligen hölls i Varberg, uppgav 56-åringen att han druckit vin några timmar innan han satt sig bakom ratten, men att han inte varit berusad när han påbörjade sin bilfärd. Att hans alkotest så tydligt påvisade motsatsen förklarade han med att han sköljt sina smutsiga löständer i en vätska.

Tingsrätten fäste ingen vikt vid förklaringen. 56-åringen har nu dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Mannen ska sitta kvar i häktet fram tills domen mot honom vinner laga kraft.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...