Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

Skräll när KIF vann derbyt mot Fjärås

Det gäller att spela alla matcher för att vara på topp. Det fick IFK Fjärås dyrt erfara i derbyt mot KIF, som skrällde och var det lag som fick med de tre poängen hem. Därmed åkte Fjärås på årets första förlust.

 

FOTBOLL: DIVISION 4

Kungsbacka IF – IFK Fjärås 1–0

 

IFK Fjärås har imponerat i serien och hade fem raka vinster. För Kungsbacka IF har starten på säsongen varit desto trögare. På pappret stod därför Fjärås som given segrare inför derbyt, och KIF visste att det skulle bli en tuff match.

– Vi har stor respekt för Fjärås och det har gått väldigt bra för dem, berättar KIF-tränaren Lars Svensson.

Desto större skräll blev det när det stod klart att det var KIF som tog hem tre poäng i matchen. Det var med 53 spelade minuter som Anton Millesson Nilsson fick en passning av en Fjäråsspelare i deras eget försvar, och kunde slå in en boll bakom Niclas Fahlén.

– Framför allt handlar det om att vi gjorde en stor laginsats, ingen föll ur ramarna och vi jobbade hårt tillsammans. Sedan spelar vi ett bra försvarsspel, är giftiga och skapar chanser, berättar Lars Svensson som är mycket nöjd över att lagets vinst.

 

Och samtidigt som KIF gör en av sina bästa matcher, gör Fjärås sin sämsta och då var skillnaden inte så stor mellan lagen.

– Det kändes som att tiden var inne. Vi var väl förberedda men kom inte ur deras grepp. Vi hade inget flyt och orkade inte, sedan får KIF målet gratis av oss, men de hade fler chanser ändå. Vi gjorde så gott vi kunde, mer än så behöver vi inte spekulera, säger Fjäråstränaren Henrik Fahlén.

Visst är det tillfälligheter som avgör, menar Lars Svensson som anser att det var en jämn och tuff match.

– Men vi vann dueller och jobbar hårt för att det ska bli svårt för Fjärås. När vi fungerar som lag kan vi slå alla lag i denna serie, så känns det nu, säger han.

 

Foto: Arkivbild

 

 

Matchfakta:

Kungsbacka IF – IFK Fjärås 1–0

1–0 (53) Anton Millesson Nilsson

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera