Vädret idag
Soligt
14°C
Prognos maj 23, 2019
dag
Mestadels soligt
14°C
 

Skott genom altandörr utreds som mordförsök

En kvinna på Tingberget ska enligt polisen ha blivit utsatt för mord- eller dråpförsök natten till fredag.

På förmiddagen i dag upptäcker hon att någon har skjutit ett skott in genom hennes altandörr. Det är ett hål i altandörren och ett hål i betongväggen i lägenheten. Hon larmar polisen som kommer till platsen och som kan konstatera att någon skjutit ett skott genom altanräcket, genom altandörren och att kulan sedan har träffat en betongvägg i lägenheten.

Kvinnan drar sig tillminnes att hon vaknade till av något ljud vid 03-tiden men somnade om.

Det finns ingen hotbild mot kvinnan som bott i lägenheten en kort tid. Platsen har spärrats av i avvaktan på teknisk undersökning och polisen inleder en förundersökning gällande mordförsök. 

UPPDATERAD:

Då polisen var på plats i lägenheten på fredagsförmiddagen, efter att kvinnan som bor i lägenheten larmat polis, upptäckte de att kulan satt kvar i betongväggen.

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg meddelar att polisen har spärrat av området och för närvarande gör vapensök med hundpatrull i förhoppning att finna hylsan till den kula som använts vid skottlossningen. 

– Kulan kommer att skickas till Nationellt forensiskt center i Linköping för att undersökas ytterligare men resultat därifrån får vi först om några dagar, säger Thomas Fuxborg.

Den tekniska undersökningen pågår just nu. Kvinnan, som är i 20-30-års åldern, har själv angett för polisen att hon inte anser att det finns någon känd hotbild mot henne. Hon är inte heller känd av polisen.

– Hon var väldigt skärrad när hon förstod att det var en kula som skjutits in i hennes lägenhet, säger Thomas Fuxborg.

Det går i nuläget inte att säga mycket mer om dådet. Polisen kommer att påbörja dörrknackning i området för att söka efter vittne som kan ha hört eller sett någonting.

– Det kan vara händelser som utspelar sig efter midnatt natten till fredagen, säger Thomas Fuxborg.

Området runt Tingberget är ett lugnt område i Kungsbacka.

– Mig veterligen har det inte skett några skottlossningar i området tidigare, säger Thomas Fuxborg.

Visserligen har kulan, enligt polisens rapporter, gått igenom ett altanräcke, en altandörr och därefter orsakat ett hål i betongväggen där den också fastnat men det är ändå för tidigt att uttala sig om vilken typ av vapen som används vid dådet.

– Man kan inte med säkerhet anta att vapnet är av grov kaliber eftersom det beror på skicket på materialet. Altantäcket kan ha varit murket och en altandörr är inte så tjock, menar Thomas Fuxborg.

UPPDATERAD. Hylsan till den kula som använts vid skjutningen i Tingberget inatt har spårats av hundpatrull. Strax efter klockan 14 på eftermiddagen kunde poliserna på plats konstatera att de lyckats med sitt uppdrag.

– Detta innebär att vi kan säga att skottet har avlossats utifrån, det vill säga att någon har stått utanför och skjutit in i lägenheten. Det innebär också att vi vet ungefärlig position, det vill säga, var någonstans personen som avlossade skottet stod, säger Christer Fuxborg. presstalesman vid polisen.

Ytterligare information til utredningen kan komma efter undersökningarna på nationells forensiskt centrum dit både kula och hylsa nu skickas.

– Just nu sätter vi störst förhoppningar till dörrknackningarna som polisen kommer att göra i eftermiddag och koll. Vi hoppas att någon har lagt märkte till något som vi kan gå vidare på, säger Christer Fuxborg.

UPPDATERAD. Den dörrknackning som genomfördes i området kring lägenheten som blev beskjuten har inte gett något resultat. Polisens försök under fredagseftermiddagen och kvällen att få in vittnesmål till händelsen misslyckade alltså. 

 

Camilla Hentschel

 

 

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 21 maj

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. 

Kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan. 

kl 12 Musikal till lunch i Släps kyrka med Märta Fransson och Wojciech Gluch. Därefter lunch i församlingshemmet.

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 14–15 Fota med mobilen. Tips om hur du tar bra bilder och kan...

Läs Mer

Så här funkar eNH!