Vädret idag
Skurar
11°C
Prognos maj 24, 2019
dag
Regn
13°C
 

Skickade onanifilmer till tjej – döms

Den 16-åriga killen skickade filmer till en tjej där han onanerade. Han skapade även en fejkprofil på en dejtingsajt i hennes namn och med hennes bilder. Nu döms han för sexuellt ofredande.

 

16-åringen ska ha varit kär i tjejen. De är båda boende i Kungsbacka kommun och hade tidigare träffats, men aldrig varit ett par. När hon blev tillsammans men en annan kille blev han dock svartsjuk.

 

Det var under sommaren och tidigt på hösten förra året som händelserna som nu har lett till fallande domar inträffade. Killen skapade då en profil på en dejtingsajt där han använde tjejens namn, bilder och en bild som påstods föreställa hennes rumpa samt länkade till hennes Snapchat. Genom kontot tog han kontakt med andra personer. Han har själv erkänt detta och uppger att orsaken var att han ville se hur andra killar skrev till tjejer.

 

Han skickade även meddelande av sexuell karaktär till tjejen samt filmer och bilder där han onanerade. Även detta har han nu erkänt och säger att gjorde detta för att då bekräftelse.

 

För dessa handlingar döms nu killen för sexuellt ofredande. Straffet blir dagsböter på totalt 1 500 kronor och att betala ett skadestånd till den drabbade tjejen på 5 000 kronor. För skapande och användandet av fejkprofilen har han i en deldom dömts till 35 timmar ungdomstjänst för olovlig identitetsanvändning och för grovt förtal.

 

Läs mer: Åtalas för fejkprofil på dejtingsajt 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 24 maj

kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 11.30–13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 19 Andreas Barås Spelar Roll – en pjäs om en pjäs. Alléteatern. Av Freddi Högabo, regi Richard Forsberg och Anneli Wallander. I rollerna: Andreas Barås, Andreas Scheffel och Kjell-Åke...

Läs Mer

Så här funkar eNH!