Så här ser skissen till skateparken ut.

FOTO: Pivotech

En pappa i Vallda skrev ett brev till kommunen och undrade om det inte är hög tid att det byggs en rejäl skatebana i Kungsbacka. Och jodå, i och med byggnationen av Idrottsparken kommer nu en ny och fräsch skatebana.
I brevet var pappan frågande på varför det generellt satsades mer på lagsport och mindre på fria och individuella sporter/aktiviteter. I brevet står även att han noterat att mindre samhällen än Kungsbacka valt att investera i skateparker och finner det märkligt att Kungsbacka inte gör det. Nu kommer glädjande nyheter för pappan och andra skateboardintresserade.

Den nya byggnationen vid namn Idrottsparken kommer innehålla en skatebana. Utöver det kommer det även finnas möjlighet till parkour, utegym och mycket mer. Parken kommer ligga mellan det nya badhuset och ishallen och kommer vara ungefär lika stor som två fotbollsplaner (10 000 kvm). Bygget av Idrottsparken kommer sätta igång i mitten av oktober om allt går som det ska, enligt projektledaren Marie Lindh på teknikförvaltningen.
– Vi håller på med en upphandling av entreprenör just nu och förhoppningsvis kan vi starta bygget av hela parken i oktober. Just skate kommer utgöra en del av den parken.
När väntas parken stå klar?
– Det är ju en ganska stor yta, men i nuläget är förväntat slutdatum våren 2021, säger Marie Lindh.