SOM 2: E VICE ORD F i Nämn-den Förskola & Grundskola har jag haft förmånen att träffa förskollärare och rektorer under våren i samtal om vad som kan förbättras för att skapa bättre förutsättningar för lärare, barn och elever. Även träffat speciallärare. Som en röd tråd är budskapet tydligt från yrkeskåren.

Kvalitetssäkra elevhälsan och minska psykisk ohälsa. Annat budskap är mindre barngrupper. Utformning av lokaler för att skapa bättre daglig arbetsmiljö.

Mer fortutbildning för vikarie. Mer integration. Allt detta ligger i linje med vad vi Socialdemokraterna yrkade på i vårt budgetförslag 2020 som moderater och övriga borgliga stödpartier avslog med stöd av SD.

Det innebär i klartext att samma partier inte vill investera för att skapa bättre förutsättningar för lärarna, barn – och elever. Inte heller finns ambitionen för en likvärdig skola. Lägg gärna detta på minnet läsare inför valet 2022.

Johan Tolinsson (S), 2:e vice ordförande i nämnden för Förskola och Grundskola

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Håll avstånd vid boxarna!

Debatt Att hålla avstånd och visa hänsyn mot sina medmänniskor känns självklart. Jag är inte ...

Debatt: Lärarbristen i länet måste lösas

Debatt Skolpersonalen har just nu nu en välbehövlig semester efter en tuff vår med dubbelarbete i både ...

Debatt: Skyll inte på en 30 år gammal vårdreform

Debatt Replik till Torbjörn Jonsson, i Norra Halland 3/7 Många – med dem Torbjörn Jonson i NH den 3 juli – menar ...
Annons