Vädret idag
Skurar
16°C
Prognos juli 22, 2019
dag
Mestadels molnigt
18°C
 

Ska Alléskolan rivas?

Ska Alléskolan rivas eller bevaras när kvarteret Ejdern om några år förvandlas till bostäder? Det är inte avgjort, och nu ska en utredning se över skolans kulturhistoriska värden och skick.

 

Arkitektkontoret Mats & Arne har fått i uppdrag att titta närmare på skolbyggnaden som är byggd 1948. Två bebyggelseantikvarier och en konstruktör ska ta sig an byggnaden utifrån och in.

 

Kvarteret Ejdern är etapp 2 i stadsomvandlingsprojektet Väster om ån, som ska länka samman Innerstaden med Kungsmässan via kvarteret Ejdern och Valand. Kommunen är fastighetsägare och vill utveckla området med centrumfunktioner, kulturverksamhet och bostäder.

Det råder stark politisk oenighet om Alléskolan. Moderaternas kommunalråd Hans Forsberg har uttryckt skepsis till att bevara den, medan socialdemokraternas kommunalråd Eva Borg lovat att stå i vägen för grävskoporna.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. mars 20th, 2019 15:43

    Där hölls några av mina lektioner är jag gick i gymnasiet 2001-2004, när man renoverade Aranäsgymnasiet. Toaletterna var skrattretande små, då detta ursprungligen är en lågstadieskola.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!