Arkivfoto: Bengt Karlsson

 

Det går att skriva facit innan 200 meter bröstsim är klart. Erik Persson är ohotad i Sverige. I Malmö bärgade han sitt sjunde raka guld.

 

SIMNING. Konkurrenterna hade inte en chans mot Kungsbacka Simsällskaps Erik Persson trots att han är långt ifrån formtoppad. Fokus ligger på VM i Sydkorea som startar den 21 juli. På favoritdistansen 200 meter bröstsim hade han dödat spänningen, om inte innan loppet, så halvvägs. Då var ledningen över 2,5 sekunder och i mål var tvåan Tor Leander från Neptun över fem sekunder långsammare. Erik Persson klockades på 2.11.11, drygt 3,5 sekunder över hans svenska rekord.

– Det var ett helt okej lopp. Träningen har varit tuff, det är först efter SM som träningen lättare för att toppa formen till VM.

Sju raka SM-guld. Hur känns det?

– Det är kul!

Hur många tar du i rad?

– Det har jag ingen aning om, jag får försöka ta så många so möjligt.

 

Det blir ett ovanligt kort SM för Erik Persson. Eftersom VM ligger så tätt inpå gäller det att inte slita ut sig alltför mycket.

– Det är klart att det är synd att de ligger så nära. Man vill köra hela programmet, men huvudmålet är VM då får man anpassa sig efter det.

 

25-åringen tyckte att han fick svaren han ville ha rent tekniskt i simningen. Det som saknas för att pressa tiden ytterligare är farten, som borde komma när träningen lättas upp. På VM vill han kunna putsa det personliga rekordet på 2.07.85. Hur långt det skulle räcka vågar han inte sia om.

– Det är många som visat att de kan simma fort i år. Jag kan bara göra mitt bästa.