Annons

Sista sommardagarna med sol och salta bad 

Lördagen bjöd på strålande solsken och uppemot 30 grader i Kungsbacka. Många tog vara på den härliga sommardagen och njöt ordentligt på Vita sand.

Nyheter | 08 Augusti 2020 17:00

Familjen Ranki Dorbeigi, med moster Shahin, fyraårige Victor, mamma Mary, pappa Lotfi och nioåriga Evelina har redan bestämt sig för att återvända till Kungsbacka nästa sommar.

FOTO:

Att hitta parkering kring Vita sand i Åsa en solig och varm augustilördag är lättare sagt än gjort. På parkeringsplatserna står bilarna i täta rader. Det är tur att stranden är lång, för i sanden och på klipporna ligger hundratals soldyrkare, i vattenbrynet byggs mängder av sandslott och längre ut i havet svalkar både barn och vuxna sig. 

Syskonen Emilio och Melissa Lobos, tolv och tre år gamla, ägnar sig åt att bygga sandslott. De har förstås badat också, och vattnet var ganska skönt, tycker Emilio. Senare ska han få prova på stand up paddle, familjen har hyrt brädor. 

– Jag tror det kommer att vara svårt, jag har aldrig gjort det innan, säger han.

Melissa och Emilio Lobos bygger sandslott.

En bit upp på stranden, på beachvolleybollplanen, är Kungsbackaborna Joakim, Jenny, Fredrik och Tyra mitt i en match. Deras humör är på topp tack vare det fantastiska vädret. 

– Årets enda stranddag! Eller hittills, vi får väl se om det blir någon mer, säger Fredrik, som har sin sista semestervecka.

Beachvolleyboll är en perfekt aktivitet mellan doppen.

Även familjen Tellbom ska snart avsluta sin semester och åka tillbaka hem till Jönköpingstrakten. Kungsbacka är sista stoppet och de har tidigare hunnit med camping i både Västervik och Kungshamn. 

– Vi har spelat fotboll, hälsat på kompisar och badat mycket, säger Alva Tellbom, snart tolv år. 

Alva och hennes sexårige lillebror Nils har varsin håv i högsta hugg. På Vita sand hoppas de kunna fånga några krabbor. Blir det ingen fångst kan de ju alltid bada ännu mer. 

– Vattnet var varmt, konstaterar Alva. 

– Det beror på vem man frågar, tillägger pappa Jonas.

Nils och Alva Tellbom är redo att fiska krabbor.

Evelina och Victor Ranki, nio och fyra år gamla, är i Kungsbacka med sina föräldrar Mary och Lotfi och sin moster Shahin. Sigtunafamiljen brukar spendera semestern utomlands, oftast i Turkiet, men i år blev det bilsemester i Sverige i stället. 

– Fördelen med corona är att man upptäcker sitt hemland bättre. Vi trivs så bra här att vi redan har bestämt att vi ska åka tillbaka nästa år, berättar Shahin. 

– Men då ska vi campa i stället, säger Evelina. 

Evelina och Victor Ranki är inga badkrukor.

Och just en sådan dag som lördagen, är skillnaden mellan Vita sand och valfri strand kring medelhavet liten.

– Vi pratade om det innan, det känns nästan som att vi är i Grekland, säger Mary. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt strid om huset på Vita Sand

Bostad Förråd och uterum klarade sig för tillfället. Men trädäcket måste bort. Det slå...

Känd kriminell häktad för grov misshandel

Blåljus En känd kriminell i Åsa, häktades igår misstänkt för två fall av grov misshandel i ...

A-traktorträff med flera aktiviteter

Nyheter Både Epa- och A-traktorer fanns på plats vid Stråvalla bygdegård. Där var första anhalten fö...
Annons