Sverige är ett av de länder som har flest singlar. Nu arrangeras träff för att sammanföra sällskapssugna människor i alla åldrar.

– Vi har alltid väldigt kul, säger arrangören Helén Andersson.

 

 Till helgen är det singelträff på Lerkilsbaren i Vallda, arrangören Helén Andersson från Singel i Sverige berättar:

– Vi har gått in för att ordna singelträffar i Halland, och i det här fallet var det en vän som flyttat ned från Norrland till Kungsbacka kommun som tyckte att vi borde göra något. Det blir troligen mest något äldre personer, från 45 och uppåt. De unga använder ju mycket appar för att dejta, men alla är såklart välkomna. Man vet aldrig vem man träffar!

 


Helén Andersson från Singel i Sverige arrangerar singelträff i Lerkil till helgen.

 

Är det första gången ni gör detta i Lerkil?

– Ja det är det, men det verkar ju väldigt fint även om jag inte har varit där själv tidigare. Och vi har alltid väldigt roligt. Det blir inget hett och jättehäftigt, men vi siktar på att ha trevligt. Vi är faktiskt de enda som ordnar sådana här träffar just nu där människor möts i verkliga livet.

Du driver Singel i Sverige, vad är det?

– Det är mitt företag som jag startade för 19 år sedan. Allt började med att jag bjöd in till en fest. Vi var 120 personer, varav 40 singlar. De hamnade vid samma bord och alla hade väldigt kul. Så då föddes idén. Med tiden har det blivit resor och allt möjligt, och det är sällan man får skratta så mycket som vid dessa tillfällen. Vi ordnar även en träff i Äskhult i augusti. Vi ser en trend där många är frånskilda eller ensamma av olika skäl och vill träffa människor och umgås, säger Helén Andersson.

 

Träffen startar klockan 15 på söndag.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.